دیابت بارداری شایعترین عارضه متابولیک بارداری است. زنان مبتلابه دیابت حاملگی در صورت عدممداخله در مقایسه با افراد بدون سابقه دیابت، درخطر بالاتری برای عوارض جانبی مادری و جنینی میباشند. افزایش اخیر و غیرمنتظره شیوع دیابت بارداری و نتایج متوسط حاصل از مداخلات رژیم غذایی تا حدودی میتواند به علّت عدم توجه و یا شکست اصلاح ترکیب جدید و نامناسب میکروبیایی روده باشد که اغلب در نیمه دوم بارداری به خصوص همراه با اضافهوزن و چاقی دیده میشود. دررسیدن به این هدف در میان طیف عوامل مرتبط با شیوه زندگی، پروبیوتیکها بهعنوان جزئی از یک رژیم غذایی متعادل، مقرونبهصرفه، عملی و رویکرد بالقوه مؤثر به این مشکل بهداشتی مطرحاند. هدف از این مقاله مروری روایتی، مروری است بر مطالعات انجامشده در خصوص اهمیت پروبیوتیک های مختلف و نقش آنها در پیشگیری و درمان دیابت بارداری بوده است. مقالات از طریق مراجعه به پایگاههای اطلاعاتی Scopus،Science direct، Pubmed، Chochrane central و google scholar و هم چنین پایگاه اطلاعاتی (Islamic World Science Citation Center) ISC، Magiran ،IranMedex ، SID و MedLib مورد جستجو قرار گرفتند. دادههای موجود، پیشنهاد میکنند که دستکاری میکروبیوتای روده مادر در زنان در خطر یا مبتلا به دیابت بارداری احتمالاً میتواند فواید مهمی در ارتقاء پروفیل متابولیکی مادر و نتایج بارداری داشته باشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |