دوره 22، شماره 88 - ( اردیبهشت 1391 )                   جلد 22 شماره 88 صفحات 94-89 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rahmani Boeni N, abrahimi M, Khalilian A R, Alvandipour M, Sayadi S. The Effects of Intera-Peritoneal Bupivacaine on Post Operative Bowel Motility and Pain. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 22 (88) :89-94
رحمانی بوئینی نسرین، ابراهیمی مهدی، خلیلیان علی رضا، الوندیپور مینا، صیادی سهراب. اثر پاشیدن بوپی واکائین داخل صفاقی بر حرکات روده ای و درد بعد از عمل جراحی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (88) :89-94

سابقه و هدف: اختلالات حرکات روده‌ای (ایلئوس) و درد بعد از عمل جراحی شکمی در بین افراد از نظر شدت و طول مدت متفاوت می‌باشد. ایلئوس و درد بعد از عمل پدیده‌های یاتروژنیک مهمی هستند که هزینه بستری در بیمارستان، موربیدیته و طول زمان بستری را افزایش می‌دهند. این تحقیق به منظور تعیین اثر پاشیدن بوپی واکائین داخل صفاقی در کاهش درد و کاهش اختلال حرکات روده‌ای انجام شد. مواد و روش‌ها: این کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سوکور بر روی 120 بیمار 15 تا 80 ساله که کاندید جراحی شکمی (آپاندکتومی، کله سیستکتومی یا لاپاراتومی) در یک بیمارستان آموزشی ریفرال بودند، انجام شد. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند گروه مورد mg/kg 1 بوپی واکائین 5 درصد در 20 سی‌سی نرمال سالین و گروه شاهد فقط 30 سی سی نرمال سالین داخل صفاقی دریافت کردند. سپس اطلاعاتی از قبیل تهوع، استفراغ، بی‌اشتهایی، اتساع شکمی،سمع صدای روده‌ای و دفع گاز و مدفوع در 6، 12، 18، 24 و 48 ساعت بعد از جراحی اندازه‌گیری و ثبت شد. یافته‌ها: در گـروه دریافت‌کننـده بوپی واکائیـن داخـل صفاقی برگشت حرکات روده 12 تا 18 ساعت زودتر اتفاق افتاد (001/0= p) و میزان شدت درد بعد از جراحی کمتر گزارش شد (001/0= p). کاهش تهوع واستفراغ و بی‌اشتهایی نیز در گروه مداخله مشاهده گردید (002/0= p). استنتاج: تجویز بوپی واکائین داخل صفاقی می‌تواند موجب کاهش درد بعد از عمل جراحی، کاهش تهوع و استفراغ و بی‌اشتهایی و برگشت سریع تر حرکات روده‌ای شود.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |