دوره 21، شماره 86 - ( بهمن و اسفند 1390 )                   جلد 21 شماره 86 صفحات 36-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yousefi Z, Zazouli M A, Mohamadpur Tahamtan R A, Ghorbanian Aleh Abad M. The Effect of Anaerobic Baffled Reactor Modified by Anaerobic Filter (ABR-AF) on Solid Waste Leachate Treatment. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 21 (86) :27-36
یوسفی ذبیح اله، ززولی محمدعلی، محمدپور تهمتن رضاعلی، قربانیان اله آباد مهدی. بررسی تأثیر راکتور بافل دار بی هوازی اصلاح شده با صافی بی هوازی (ABR-AF) در تصفیه شیرابه زباله. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (86) :27-36

سابقه و هدف: شیرابه زباله، یکی از آلوده‌ترین انواع فاضلاب می‏باشد که حاوی آلاینده‌های مختلف فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی است. مصرف زیاد انرژی، نیاز بالای مواد مغذی، تولید لجن زیاد و هزینه بالا از محدودیت‌های روش متداول بیولوژیکی برای تصفیه شیرابه است. در این تحقیق کارآیی سیستم بی‌هوازی بافل‌دار اصلاح شده با صافی بی‌هوازی (ABR-AF) در تصفیه شیرابه زباله شهر ساری مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها: در این تحقیق از دو راکتور شیشه‏ای (هرکدام حاوی 6 محفظه) استفاده شد. هر یک از این محفظه‌ها در قسمت بالا رونده مجهز به یک شیر نمونه‌برداری بوده‌اند. حجم مفید هر راکتور 7/5 لیتر بود. محفظه اول برای ته‌نشینی جامدات معلق و محفظه آخر هم به عنوان فیلتر بی‌هوازی در ABR-AF به‌کار رفت. راکتور کنترل حاوی کلیه مشخصات راکتور اول می‌باشد اما فاقد لجن و مدیای فیلتر است. دمای درون محفظه‌ها توسط 4 المان حرارتی تنظیم می‌شد. بعد از رسیدن سیستم به تعادل؛ شیرابه با بارهای آلی مختلف وارد راکتور گردید و میزان پارامترهای مورد نظر (COD، BOD5، TSS، فسفات، نیترات، آمونیاک، pH و ...) در نقاط مختلف راکتور اندازه‌گیری شد. کلیه آزمایشات براساس دستورالعمل کتاب روش‌های استاندارد آزمایش آب و فاضلاب صورت گرفت. یافته ها: راندمان سیستم برای حذف COD در محدوده‌ای از 39 تا 96 درصد متغیر بود. بیشترین راندمان حذف COD سیستم مربوط به زمان ماند 3 روز و با بارگذاری آلی 72/10 (Kg COD/m3.d) بوده است و کمترین راندمان حذف COD سیستم تا قبل از فیلتر مربوط به زمان ماند یک روز با بارگذاری آلی 96/1 (Kg COD/m3.d) به‌دست آمد. میانگین راندمان حذف BOD5 سیستم در محدوده 39 الی 58 درصد و برای حذف اورتوفسفات در محدوده 4 تا 16 درصد متغیر بود. استنتاج: سیستم ABR-AF به تنهایی قادر به تامین استانداردهای تخلیه پسآب به آب‌های سطحی و زیرزمینی نیست اما قادر به تامین نیازهای تخلیه پسآب به آبراه‌های کشاورزی می‌باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |