دوره 28، شماره 163 - ( مرداد 1397 )                   جلد 28 شماره 163 صفحات 124-119 | برگشت به فهرست نسخه ها

Salimi S, Peiro shabani S, Rajabibazl M, Yaghmaei M. Association between Serum Levels of N-terminal Pro-brain Natriuretic Peptide and Severity of Preeclampsia . J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 28 (163) :119-124
سلیمی سعیده، پیروشعبانی شقایق، رجبی بذل معصومه، یغمایی مینو. بررسی ارتباط سطح سرمی N-terminal Pro-brain Natriuretic Peptide و شدت پره‌اکلامپسی . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (163) :119-124

سابقه و هدف: پره‌اکلامپسی از عوارض شایع بارداری است. مطالعات قبلی نشان داده که سطح NT- pro BNP  در بیماران پره‌اکلامپتیک بیش‌تر از زنان باردار با فشار خون طبیعی است. از آن‌جا که شدت پره‌اکلامپسی در شیوه اداره بیماران موثر است، هدف این مطالعه بررسی ارتباط سطح سرمی NT-pro BNP با شدت پره‌اکلامپسی بوده است.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی سطح NT-pro BNP در سه گروه زنان باردار نرمال، زنان باردار مبتلا به پره‌اکلامپسی غیر شدید و زنان باردار مبتلا به پره‌اکلامپسی شدید مورد بررسی قرار گرفت. معیارهای تشخیص و طبقه‌بندی پره‌اکلامپسی بر اساس راهنمای سال 2013 کالج متخصصان زنان و زایمان آمریکا بود. NT-pro BNP با روش الایزا اندازه‌گیری شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از آزمون‌های آماری آزمون تی، فیشر، کروسکال والیس و من‌ویتنی استفاده گردید.
یافتهها: نتایج مطالعه روی 29 زن باردار نرمال، 30 زن باردار مبتلا به پره‌اکلامپسی غیر شدید و 31 زن باردار مبتلا به پره‌اکلامپسی شدید نشان داد که سطح NT-pro BNP در بارداران نرمال 26±40 پیکوگرم/ میلی‌لیتر، در افراد با پره‌اکلامپسی غیر شدید 33 ±55 پیکوگرم / میلی‌لیتر و در افراد با پره‌اکلامپسی شدید 37± 74 پیکوگرم/ میلی‌لیتر بود. این اختلاف سطح بین دو گروه با بارداری نرمال و افراد با پره‌اکلامپسی شدید تفاوت معنی‌دار داشت (0003/0=p).
استنتاج: میزان NT-pro BNP در بارداران پره‌اکلامپتیک بیش‌تر از بارداران نرمال است و هم‌چنین با شدت پره‌اکلامپسی در ارتباط است. لذا شاید بتوان از آن به عنوان شاخصی جهت افتراق پره اکلامپسی شدید و غیر شدید استفاده کرد.

نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: زنان و زایمان و نازایی