رضایی انسیه، حنیفی نسرین، روحانی مهین، فقیه زاده سقراط. بررسی عوامل موثر بر تاخیر شروع درمان در بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (163) :66-76
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-10563-fa.html
چکیده: (3689 مشاهده)
سابقه و هدف: زمان درمان یکی از مسائل مهم در انفارکتوس میوکارد است. این مطالعه با هدف بررسی عوامل موثر بر زمان شروع درد تا درمان در مراجعین مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد در بیمارستانهای منتخب زنجان انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی- همبستگی در سال 1395 بر روی 200 بیمار مبتلا به انفارکتوس میوکارد مراجعه کننده به بیمارستانهای آموزشی زنجان انجام شد. دادههای جمعیتشناختی و فواصل زمانی شروع درد بیماران تا درمان انفارکتوس میوکارد از طریق پرسشنامه جمعآوری شد. دادههای به دست آمده با استفاده از نرمافزار آماری SPSS (نسخه شماره 16) از طریق آزمونهای تی مستقل و رگرسیون خطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد میانگین زمان شروع درد تا رسیدن بیماران به بیمارستان 55/411±68/330 دقیقه و میانگین زمان رسیدن به بیمارستان تا شروع درمان با ترومبولیتیک تراپی یا بالون 64/181±10/75 دقیقه بود. زمان شروع درد تا درمان با محل اقامت بیماران (04/0 =p)، درک نادرست از علایم قلبی (01/0 =p-)، درآمد ناکافی (001/0>p-) و عدم مراجعه از طریق اورژانس فوریتهای پزشکی (001/0>p-) ارتباط معنیداری داشت. نتایج رگرسیون خطی نشان داد مهمترین عامل پیشگویی کننده افزایش این فاصله زمانی، عدم کفایت درآمد بیماران بود (001/0>p-).
استنتاج: بر طبق نتایج این مطالعه، تاخیر پیشبیمارستانی نسبت به تاخیر بیمارستانی بیشتر بود. بنابراین، آگاه کردن بیماران بهویژه سنین بالای 60 سال و ساکن در روستاها، از علایم بیماری انفارکتوس میوکارد و اهمیت شروع سریع درمان، باعث میشود تا بیماران درک درستی از علایم خود داشته باشند و از طریق تماس با سیستم اورژانس در زمان کوتاهتری به بیمارستانهای دارای تجهیزات مناسب جهت درمان برسند.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
قلب و عروق