دوره 28، شماره 165 - ( مهر 1397 )                   جلد 28 شماره 165 صفحات 164-159 | برگشت به فهرست نسخه ها

khalili Dizabadi S, Goli H R, Ahanjan M, Firouzi F, Nasrollahi M. Prevalence of Enterotoxin A and Enterotoxin B Genes in Staphylococcus aureus Strains Isolated from Hospitalized Patients, Medical Personnel, and Kitchen Staff in Two Educational Hospitals, Sari, Iran . J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 28 (165) :159-164
خلیلی دیزآبادی سحر، گلی حمیدرضا، آهنجان محمد، فیروزی فاطمه، نصراللهی محترم. بررسی فراوانی ژن های انتروتوکسین A و B در سویه های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از بیماران بستری، پرسنل درمانی و کادر آشپزخانه بیمارستان های آموزشی ساری. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (165) :159-164

سابقه و هدف: استافیلوکوکوس اورئوس سموم مختلفی تولید میکند. یکی از مهمترین آن ها، انتروتوکسین میباشد. انتروتوکسین A و B بیشترین نقش را در ایجاد مسمومیت غذایی دارند. این تحقیق جهت ردیابی ژنهای انتروتوکسین A و B در سویههای استافیلوکوکوس اورئوس انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه، 223 نمونه از پوست و بینی افراد، پرسنل درمانی و کارکنان آشپزخانه بیمارستانهای امام خمینی و بوعلی ساری جمعآوری گردید. کشت و آزمایشات بیوشیمیایی برای شناسایی استافیلوکوکوس اورئوس انجام شد. جهت شناسایی ژن انتروتوکسین A و B از روش PCR استفاده شد.
یافتهها: از 223 نمونه مورد آزمایش، 49 نمونه (97/21 درصد) آلوده به استافیلوکوکوس اورئوس بودند و از این میان 17 ایزوله (7/34 درصد) از نظر ژن انتروتوکسین A مثبت بودند و هیچ کدام از ایزوله ها ژن انتروتوکسین B را نداشتند.
استنتاج: با توجه به این که ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از بیماران و پرسنل بیمارستانی درصد بالایی از حضور ژن انتروتوکسین A را نشان دادند و نظر به اهمیت و نقش این باکتری در ایجاد مسمومیت‏های غذایی، شیوع این ژن در سویه‏های بیمارستانی میتواند منجر به عفونتهای ثانویه بیماران شده و هشداری جدی برای بهداشت جامعه میباشد.

نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: ميکروبيولوژي