دوره 28، شماره 163 - ( مرداد 1397 )                   جلد 28 شماره 163 صفحات 56-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azizkhani M, Tooryan F. Contamination of Traditional Cheese in Mazandaran Province to Methicillin-resistant Staphylococcus Aureus. J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 28 (163) :47-56
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-10621-fa.html
عزیزخانی مریم، توریان فهیمه. بررسی میزان آلودگی پنیرهای سنتی استان مازندران به استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (163) :47-56

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-10621-fa.html


چکیده:   (3241 مشاهده)
سابقه و هدف: وجود سویههای استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به آنتی بیوتیک در مواد غذایی در حال
تبدیل شدن به مشکلی جدی در بخش بهداشت عمومی و درمان به خصوص در کشورهای در حال توسعه
میباشد. این پژوهش با هدف بررسی آلودگی پنیر سنتی به استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین
(Methicillin-resistant Staphylococcus aureus: MRSA) در استان مازندران انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، بررسی میزان حضور MRSA با استفاده از پرایمرهای اختصاصی ژن mecA به روش PCR روی 360 نمونه پنیر سنتی در استان مازندران که طی یک سال جمعآوری شده بود، انجام شد. مقاومت سویه هایMRSA جدا شده از نمونه های پنیر در برابر ونکومایســین، اریترومایسین، اگزاسیلین، سیپروفلوکساسین، پنی سیلین، تتراسایکلین، جنتامایسین و کوتریموکسازول به روش دیسک دیفیوژن تعیین شد.
یافتهها: 2/62 درصد از نمونه های مورد آزمون با میانگین شمارش log cfu g-1 96/3، آلوده به استافیلوکوکوس اورئوس بودهاند. 199 جدایه از 224 جدایه (8/88 درصد) به دست آمده، مقاوم به متی‌سیلین بودند. مقاومت
سویه
های MRSA در برابر آنتیبیوتیکها عبارت بود از: جنتامایسین 77 درصد، کوتریموکسازول 75 درصد، ونکومایســین 68 درصد، سیپروفلوکساسین 60 درصد، اگزاسیلین 52 درصد، تتراسایکلین 29 درصد، اریترومایسین 15 درصد و پنیسیلین 10 درصد.
استنتاج: نتایج حاصل از پژوهش حاضر نشاندهنده میزان بالای آلودگی در پنیرهای سنتی تهیه شده در استان مازندران به استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به آنتیبیوتیک میباشد. بایستی با رعایت اصول بهداشتی در دامداریها، به کار بردن شیر پاستوریزه در تهیه پنیر و نیز آموزش بهداشت عمومی در سطح کارگاهی جهت جلوگیری از بروز آلودگیهای ثانویه طی فرایند تولید پنیر از شیوع گسترده این باکتری در محصولات سنتی پیشگیری نمود.
 
متن کامل [PDF 657 kb]   (1136 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: صنایع غذایی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb