دوره 28، شماره 163 - ( مرداد 1397 )                   جلد 28 شماره 163 صفحات 47-56 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azizkhani M, Tooryan F. Contamination of Traditional Cheese in Mazandaran Province to Methicillin-resistant Staphylococcus Aureus. J Mazandaran Univ Med Sci. 2018; 28 (163) :47-56
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-10621-fa.html
عزیزخانی مریم، توریان فهیمه. بررسی میزان آلودگی پنیرهای سنتی استان مازندران به استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران . 1397; 28 (163) :47-56

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-10621-fa.html


چکیده:   (747 مشاهده)
سابقه و هدف: وجود سویههای استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به آنتی بیوتیک در مواد غذایی در حال
تبدیل شدن به مشکلی جدی در بخش بهداشت عمومی و درمان به خصوص در کشورهای در حال توسعه
میباشد. این پژوهش با هدف بررسی آلودگی پنیر سنتی به استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین
(Methicillin-resistant Staphylococcus aureus: MRSA) در استان مازندران انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، بررسی میزان حضور MRSA با استفاده از پرایمرهای اختصاصی ژن mecA به روش PCR روی 360 نمونه پنیر سنتی در استان مازندران که طی یک سال جمعآوری شده بود، انجام شد. مقاومت سویه هایMRSA جدا شده از نمونه های پنیر در برابر ونکومایســین، اریترومایسین، اگزاسیلین، سیپروفلوکساسین، پنی سیلین، تتراسایکلین، جنتامایسین و کوتریموکسازول به روش دیسک دیفیوژن تعیین شد.
یافتهها: 2/62 درصد از نمونه های مورد آزمون با میانگین شمارش log cfu g-1 96/3، آلوده به استافیلوکوکوس اورئوس بودهاند. 199 جدایه از 224 جدایه (8/88 درصد) به دست آمده، مقاوم به متی‌سیلین بودند. مقاومت
سویه
های MRSA در برابر آنتیبیوتیکها عبارت بود از: جنتامایسین 77 درصد، کوتریموکسازول 75 درصد، ونکومایســین 68 درصد، سیپروفلوکساسین 60 درصد، اگزاسیلین 52 درصد، تتراسایکلین 29 درصد، اریترومایسین 15 درصد و پنیسیلین 10 درصد.
استنتاج: نتایج حاصل از پژوهش حاضر نشاندهنده میزان بالای آلودگی در پنیرهای سنتی تهیه شده در استان مازندران به استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به آنتیبیوتیک میباشد. بایستی با رعایت اصول بهداشتی در دامداریها، به کار بردن شیر پاستوریزه در تهیه پنیر و نیز آموزش بهداشت عمومی در سطح کارگاهی جهت جلوگیری از بروز آلودگیهای ثانویه طی فرایند تولید پنیر از شیوع گسترده این باکتری در محصولات سنتی پیشگیری نمود.
 
متن کامل [PDF 657 kb]   (178 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: صنایع غذایی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb