دوره 28، شماره 162 - ( تیر 1397 )                   جلد 28 شماره 162 صفحات 114-104 | برگشت به فهرست نسخه ها

zare Z, saffari E. Fertility Motivations and their Relation with Attitude towards Government Incentives for Childbearing in Women of Reproductive Age . J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 28 (162) :104-114
زارع زهرا، صفاری احسان، کیایی تبار رویا. بررسی انگیزه های باروری و ارتباط آن با نگرش به مشوق های دولتی در خصوص فرزندآوری در زنان سنین باروری. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (162) :104-114

سابقه و هدف: با توجه به کاهش شدید نرخ باروری در ایران و تغییر سیاستهای جمعیتی از سال 1391 با پیشنهاد ارائه مشوقهای دولتی فرزندآوری، هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین انگیزههای باروری و نگرش به مشوقهای دولتی در خصوص فرزندآوری در زنان سنین باروری بوده است.
مواد و روشها: این مطالعه مقطعی در سال1395 روی 450 نفر از زنان 18 تا 35 سال مراجعهکننده به مراکز بهداشتی- درمانی شهر سبزوار به روش خوشهای و آسان انجام شد. معیارهای ورود به مطالعه شامل تاهل و عدم بارداری در حال حاضر بود. ابزار گردآوری دادهها شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، انگیزههای باروری میلر و پرسشنامه نگرش به مشوقهای دولتی در خصوص فرزندآوری بود. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آزمونهای توصیفی و آزمونهای همبستگی پیرسون، اسپیرمن وکروسکال والیس انجام شد.سطح معنیداری کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
یافتهها: بین انگیزههای مثبت باروری با پوشش رایگان بیمه مادر و کودک(004/0= p)، معاینات رایگان ماهانه و بن غذایی رایگان مادران باردار(01/0= p)، افزایش مرخصی زایمان(01/0= p). ارتباط معنیدار و مستقیم وجود داشت. بین انگیزههای منفی باروری با پرداخت سکه بهار آزادی(01/0= p)، پرداخت وام قرضالحسنه و مسکن(001/0= p)، واگذاری مسکن(001/0= p) و مرخصی پدر (004/0= p) رابطه معنادار و معکوسی وجود داشت.
استنتاج: با توجه به نتایج مطالعه حاضر پیشنهاد میشود سیاستهای جمعیتی مشوق فرزندآوری بیشتر معطوف به موارد مهمتر و تاثیرگذارتر همانند پوشش رایگان بیمه مادر و کودک، پرداخت سکه بهار آزادی، پرداخت وام قرضالحسنه، مسکن و واگذاری مسکن شود.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: مامائی