Koochakpour G, Mirmiran P, Daneshpour M S, Hosseini-Esfahani F, Azizi F. The Interaction Between Some Nutrients and CCND2, ZNT8,
and MC4R Polymorphisms in Relation to Metabolic
Syndrome and Its Components. J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 28 (163) :10-23
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-10794-fa.html
کوچک پور گلاره، میرمیران پروین، دانشپور مریم السادات، حسینی اصفهانی فیروزه، عزیزی فریدون. برهم کنش برخی مواد مغذی با هریک از پلی مورفیسم های CCND2، ZNT8 و MC4R در رابطه با خطر سندرم متابولیک و هر یک از اجزاء آن. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (163) :10-23
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-10794-fa.html
چکیده: (4147 مشاهده)
سابقه و هدف: هدف از این مطالعه بررسی برهمکنش برخی از مواد مغذی )درشت مغذیها و ریز مغذیها شامل منیزیم، روی، آهن، کلسیم و مس( با پلیمورفیسمهای 11063069CCND2 rs، 13266634rs ZNT8 و 12970134rs MC4R در ارتباط با سندرم متابولیک و اجزای آن می باشد.
مواد و روشها: در این پژوهش مورد- شاهدی لانه گزیده همسان شده، اطلاعات 1634 نفر، 817 جفت مورد (موارد جدید ابتلا به سندرم متابولیک)- شاهد (افراد سالم بدون سندرم متابولیک) از میان شرکت کنندگان مطالعه قند و لیپید تهران انتخاب شدند. افراد مورد و شاهد از نظر سن، جنس و سال های پیگیری همسان شدند. دریافت های تغذیه ای از طریق پرسشنامه روا و پایا بسامد خوراک به دست آمد. پلیمورفیسم ها به روش ARMS-PCR تعیین ژنوتیپ شدند.
یافتهها: اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب امگا 3 به ترتیب می توانند ارتباط پلیمورفیسمهای MC4R و ZNT8 با سندرم متابولیک را تعدیل کنند (05/0Pi<). بر همکنش معنیداری بین 12970134rs با دریافت چربی در ارتباط با چاقی شکمی وجود داشت (01/0Pi=). هم چنین تداخل معنی دار دیگری بین 13266634rs با اسیدهای چرب امگا 3 و اسیدهای چرب با چند باند دوگانه به ترتیب در ارتباط با تریگلیسیرید بالا و HDL-C پایین و قندخون بالا دیده شد. از میان ریز مغذی های مورد بررسی در این مطالعه، آهن و روی به ترتیب ارتباط 12970134rs و 13266634rs با چاقی شکمی (006/0(Pi= و قند خون بالا )05/0Pi=) را تعدیل کردند.
استنتاج: مصرف رژیم های کم چرب به حاملین الل A از پلیمورفیسم 12970134rs توصیه میشود، در حالی یک رژیم غنی از روی و امگا 3 برای حاملین الل Cاز پلیمورفیسم 13266634rs مناسب تر است.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
تغذيه