دوره 28، شماره 160 - ( اردیبهشت 1397 )                   جلد 28 شماره 160 صفحات 181-173 | برگشت به فهرست نسخه ها

Niksolat F, Majidi H, Rahmatpour Rokni G, Dashti Dargahloo S, Tabarestani M, Sadr S. Successful Treatment of Scleromyxedema with IVIG: A Case Report . J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 28 (160) :173-181
نیک صولت رودپشتی فاطمه، مجیدی هادی، رحمت پور رکنی قاسم، دشتی درگاهلو سعید، طبرستانی محمد، صدر سارا. درمان موفقیت آمیز اسکلرومیگزدما بوسیله IVIG: گزارش مورد. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (160) :173-181

اسکلرومیگزدما یک موسینوزیس نادر پیشرونده پوستی همراه با درگیریهای سیستمیک است که با رسوب پیشرونده موسین در پوست تظاهر مییابد و باعث ضخیم شدن پوست میگردد. بیماران مبتلا به اسکلرومیگزدما علاوه بر درگیریهای پوستی و پاراپروتئینمی عوارض دیگری نیز شامل گوارشی، عضلانی- اسکلتی، ریوی، قلبی عروقی، کلیوی، و سیستم عصبی مرکزی دارند. درمان اسکلرومیگزدما دشوار است. در این گزارش مورد، بیمار مبتلا به اسکلرومیگزدمای شدید همراه با تظاهرات پوستی، گوارشی، کلیوی و عضلانی- اسکلتی معرفی میشود. این بیمار به دنبال درمانهای ناموفق، به ایمونوگلوبولین داخل وریدی (IVIG)، پردنیزولون و آزاتیوپرین پاسخ داد. در پی درمان با IVIG، بیمار بهبودی قابل توجهی در علائم بالینی نشان داد و با دورههای IVIG و پردنیزولون در مرحله بهبودی باقی ماند. نتیجه گزارش مورد حاضر این بود که ترکیب IVIG و پردنیزولون میتواند یک درمان موثر برای اسکرومیگزدما باشد.
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: روماتولوژی