دوره 28، شماره 164 - ( شهریور 1397 )                   جلد 28 شماره 164 صفحات 41-52 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jalilvand A, Hekmatdoost A, Sohrab G. Effects of Low Fructose Diet on Glycemic Control in Patients with Type 2 Diabetes . J Mazandaran Univ Med Sci. 2018; 28 (164) :41-52
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-10925-fa.html
جلیلوند آرمان، حکمت دوست آزیتا، سهراب گلین. اثرات رژیم کم فروکتوز بر روی کنترل گلیسمی، در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران . 1397; 28 (164) :41-52

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-10925-fa.html


چکیده:   (387 مشاهده)
سابقه و هدف: دیابت از بیماری‌های مزمن و شایع در جهان است که میزان شیوع و بروز این بیماری در اکثر جوامع و هم چنین ایران رو به افزایش است. پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد شکر افزوده، به‌ویژه فروکتوز، محرک اصلی دیابت و پیش دیابت حتی قوی‌تر از بقیه کربوهیدرات‌ها می‌باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات رژیم کم فروکتوز بر کنترل گلیسمی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام گرفته است.
مواد و روشها: این کارآزمایی بالینی تصادفی بر روی 40 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو (70-40 ساله) مراجعه کننده به انجمن دیابت قزوین انجام گردیده است. افراد تحت مداخله و شاهد به ترتیب به مدت هشت هفته، رژیم کم فروکتوز با حداکثر 12 گرم فروکتوز در روز و یا رژیم عادی دیابتی را رعایت نمودند. در ابتدای مطالعه و در انتها هفته هشتم، شاخصهای آنتروپومتری، قند خون ناشتا، سطح انسولین، HOMA-IR و HbA1c آن‌ها اندازه‌گیری شد.
یافتهها: میانگین سن و طول مدت ابتلا به دیابت در بیماران شرکت کننده در مطالعه به ترتیب 5/7±53 و 2±8 سال بود. در ابتدای مطالعه دو گروه مورد مطالعه از نظر توزیع متغیرهای کیفی (جنس، استعمال سیگار، داروهای مورد استفاده) و کمی (سن، طول مدت ابتلا به دیابت و نمایه توده بدنی) تفاوت آماری معنیداری با یکدیگر نداشتند. در این مطالعه شاخص‌های آنتروپومتری بهبود پیدا کرد اما تغییرات حاصله معنی‌دار نبود. قند خون ناشتا در انتهای مطالعه در مقایسه با ابتدای مطالعه در هر دو گروه کاهش یافت، اما تفاوت بین دو گروه در انتهای مطالعه معنی‌دار نبود (143/0p=). میانگین تغییرات HbA1c در پایان مطالعه در گروه مداخله بیشتر از گروه شاهد بود و این تفاوت به شکل حاشیه‌ای معنی‌دار بود (05/0=p) و در سایر فاکتورهای گلایسمی تغییرات معنی‌داری مشاهده نشد
استنتاج: به نظر میرسد با محدودیت در مصرف فروکتوز بیماران مبتلا به دیابت نوع 2، کنترل گلیسمی بهتری داشته باشند.
 
شماره ثبت کارآزمایی بالینی : NCT03352596
 
واژه‌های کلیدی: فروکتوز، دیابت، رژیم غذایی
متن کامل [PDF 881 kb]   (117 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: تغذيه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb