Balaghafari A, Pangh A, Sedeghnejad H. Evaluating the Software Programs in Hospital Information
System: A Case Study of Sari Bou-Ali Sina Hospital
. J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 28 (160) :166-172
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-11076-fa.html
بالاغفاری آزیتا، پنق عافیه، صادق نژاد حسین. ارزیابی سیستم اطلاعات بیمارستانی مرکز آموزشی - درمانی بوعلی سینا ساری سال1396 : مطالعه موردی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (160) :166-172
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-11076-fa.html
چکیده: (4552 مشاهده)
سابقه و هدف
چنانچه سازمانهای بهداشتی از ساختاری مناسب برای ارزیابی منظم سیستمها برخوردار باشد نقش موثری را در تحقق ارتقای کیفیت، بهبودکارایی و اثربخشی خدمات بهداشتی و درمانی ایفا مینماید. هدف این پژوهش ارزیابی سیستم اطلاعات بیمارستانی مرکز آموزشی-درمانی بوعلی سینا ساری میباشد.
مواد و روشها
این تحقیق توصیفی بهصورت موردی انجام گرفت. جامعهی آماری این پژوهش سیستم اطلاعات بیمارستانی شرکت پویا سامانه دیوا میباشد. روشگردآوری دادهها به صورت مشاهده و مصاحبه با مسئول واحد فناوری اطلاعات میباشد. نتایج با شاخصهای ارزیابی سیستم اطلاعات بیمارستانی وزارت بهداشت مقایسه و مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفت.
یافتهها:
نتایج حاکی از آن است که نرم افزار این مرکز دارای 6 برنامهی کاربردی و 42 زیرسیستم میباشد. زیرسیستمهای برنامههای کاربردی از43/71 درصد اجزاء سازمانی و 57/28 درصد اجزاء سرویس دهنده تشکیل شده است. برنامه کاربردی سیستمهای اداری-مالی بیشترین و ستادی کمترین زیرگروه اصلی را دارند. در برنامه های کاربردی مدیریتی و ستادی امکان گزارشگیری وجود نداشت. زیر سیستمهای اطلاعات مدیریت با توجه به نیازها ارتقاء کمی و کیفی نیافتهاند.
استنتاج
به نظرمیرسد عدم توجه به ارتقاء قابلیتهای نرم افزار مربوط به سهیم نبودن کاربران در طراحی نرمافزار، ناکافی بودن آموزش و آگاهی کاربران نسبت به عملکرد و قابلیتهای مورد انتظار، تأخیر در تأمین اعتبارات مالی، عدم اطلاع شرکت مذکور نسبت به آخرین دستورالعملها و اطلاعیههای ابلاغی از سوی وزارت متبوع و تأخیر در اعمال دستورالعملها در نرمافزار بوده و تعدد نرمافزارها به طور موازی در واحدهای آن مرکز باشد.