دوره 28، شماره 170 - ( اسفند 1397 )                   جلد 28 شماره 170 صفحات 32-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akbarzadeh S, Ostovar A, Angali N, Abbasifard A, Chashmpoosh M. Effects of Hydroalcoholic Extract of Thymus vulgaris on Serum Levels Lipoprotein Lipase and Angiopoietin-like Protein 4 in Hyperlipidemic Rats . J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 28 (170) :22-32
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-11084-fa.html
اکبرزاده صمد، استوار افشین، انگالی نوشین، عباسی فرد آناهیتا، چشم پوش مصطفی. اثرات عصاره هیدروالکلی آویشن بر مقادیر سرمی لیپوپروتئین لیپاز (LPL) و پروتئین شبه آنژیوپیتین 4 (ANGPTL4) در موش های هایپرلیپیدمیک . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (170) :22-32

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-11084-fa.html


چکیده:   (3287 مشاهده)
سابقه و هدف: هیپرلیپیدمی به عنوان یکی از ریسک فاکتورهای مهم ابتلا به بیماریهای قلبی شناخته میشود. آویشن از قدیمی ترین گیاهان دارویی می باشد که عمدتاً برای اهداف دارویی استفاده میشود. از آن جایی که لیپوپروتئین لیپاز (LPL) تری گلیسیریدهای موجود در لیپوپروتئینها را هیدرولیز میکند و پروتئین شبه آنژیوپویتین 4 (ANGPTL4) یک تنظیم کننده LPL میباشد، هدف از این پروژه بررسی تاثیر عصاره هیدروالکلی آویشن بر روی سطوح سرمی ANGPTL4 و LPL در رتهای هایپرلیپیدمیک می باشد.
مواد و روشها: این مطالعه از نوع مورد- شاهدی می باشد که بر روی 48 رت نر نژاد ویستار در محدوده وزنی 250-180 گرم انجام گردید. رت ها به 6 گروه تحت عنوان گروه ‌های کنترل بکر، کنترل چربی و تیمارهای 1، 2، 3 و 4 تقسیم شدند. پس از القای هیپرلیپیدمیا، تیمارهای 1، 2 و 3 به مدت 10روز تحت گاواژ با عصاره آویشن با دوز به ترتیب mg/kg 100، 200و 300 قرار گرفتند و تیمار 4 تحت گاواژ با جمفیبروزیل با دوز mg/kg10 قرار گرفت. سپس از همه گروه ها خونگیری صورت گرفت و سرم ها جهت بررسی پارامترهای مختلف جمع آوری شدند.
یافتهها: بررسی غلظت سرمی کلسترول در گروه های دریافت کننده آویشن با دوزهای mg/kg200 (035/0(p= و 300 (003/0(p= و گروه دریافت کننده جمفیبروزیل (025/0(p= کاهش معنی‌داری را در مقایسه با گروه کنترل چربی نشان داد، اما سایر فاکتورها مانند LPL و ANGPTL4 تغییر معنی‌داری را نشان نداد (05/0< p).
استنتاج: آویشن می‌تواند در کاهش کلسترول در افراد موثر باشد و جهت ارزیابی بیش‌تر، استفاده از عصاره آویشن در دوزهای بالاتر و هم‌چنین در مدت زمان بیش‌تری جهت بررسی تاثیر این عصاره بر روی فاکتورهای لیپیدی، LPL و ANGPTL4 پیشنهاد می‌شود.
 
متن کامل [PDF 714 kb]   (1328 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بیوشیمی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb