دوره 28، شماره 162 - ( تیر 1397 )                   جلد 28 شماره 162 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ramezani A, Djalali M, Yosefinejad A. Changes in Lipid Profiles among Patients with with Coronary Vascular Diseases Treated with Omega3 and Vitamin E: A Randomized Control Clinical Trial. J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 28 (162) :1-11
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-11222-fa.html
رمضانی آتنا، جلالی محمود، یوسفی نژاد عباس. تغییرات پروفایل لیپید در بیماران با اختلال عروق کرونر قلب با مکمل یاری امگا3 و ویتامین E: یک مطالعه کارآزمایی بالینی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (162) :1-11

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-11222-fa.html


چکیده:   (6052 مشاهده)
<span dir="RTL" style="font-size: 14.0pt;line-height:115%;font-family:" b="" nazanin";mso-ascii-font-family:"times="" new="" roman";="" mso-fareast-font-family:calibri;mso-hansi-font-family:"times="" mso-ansi-language:en-us;mso-fareast-language:en-us;mso-bidi-language:fa"="" lang="FA">سابقه و هدف: اسیدهای چرب امگا 3  و ویتامین E ازطریق ویژگی آنتیاکسیدانی، کاهش ترومبوز، متابولیسم لیپید و التهاب دارای اثرات حمایتی بر خلاف بیماریهای قلبی و عروقی میباشند. لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مصرف این مکملها بر پروفایل لیپیدی  در بیماران قلبی بوده است.
مواد و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو کور کنترل شده روی 62 بیمار مرد مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب صورت گرفت که به سه گروه شامل 22 نفر در گروه دریافتکننده اسید چرب n-3 (EPA:720mg, DHA:480mg) و 20 نفر در گروه دریافت کننده توام n-3 و ویتامین E VitE(400IU), (EPA:720mg,DHA:480mg) و 20 نفر در گروه دارونما (پارافین خوراکی) به مدت 8 هفته تقسیم شدند، انجام شد. اطلاعات عمومی و یادآمد 24 ساعته خوراک و میزان فعالیت بدنی ثبت و پروفایل لیپیدی سرم اندازهگیری شد. دادههای بررسی مصرف با Nutritionist IV و دادههای آماری با استفاده از ANOVA ، تی زوج و کای 2 مورد آنالیز قرار گرفت.
یافتهها: مکمل یاری با امگا 3 و توام امگا3 و ویتامین E سبب کاهش معنیداری در سطح تریگلیسیرید سرم در انتهای مطالعه نسبت به ابتدای مطالعه گردیده است و اختلاف این تغییرات با آزمون(ANCOVA) ، پس از حذف اثر متغیرهای مخدوش گر دور کمر به دور باسن (WHR)، بافت چربی، بدون چربی و BMI ، hsCRP معنیدار شد (بهترتیب 008/0 p=و 003/0p=).
استنتاج: این مکمل یاری، مکمل یاری بدون تاثیر بر سطوح کلسترول تام، LDL-C و HDL-C سبب کاهش سطح تریگلیسرید نسبت به گروه کنترل شد.
 
 
متن کامل [PDF 990 kb]   (1661 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: تغذيه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb