دوره 28، شماره 166 - ( آبان 1397 )                   جلد 28 شماره 166 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Banimohammad M, Javdan G, Samavat Ekbatan S, Safe M, Hajheydari Z. Protective Effect of Oral Extract of Stevia rebaudiana on Skin Flap Survival in Male Rats. J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 28 (166) :1-9
بنی محمد مجید، جاودان غلامعلی، سماوات اکباتان شمیم، سیف مجتبی، حاج حیدری زهره. اثر محافظتی عصاره خوراکی گیاه شیرین برگ (Stevia rebaudiana ) بر بقای فلپ پوستی در موش صحرایی نر. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (166) :1-9

سابقه و هدف: با توجه بر خواص گیاه شیرین برگ (استویا)، به نظر میرسد این گیاه میتواند در کاهش آسیب اکسیداتیو متعاقب ایسکمی- رپرفیوژن، موثر واقع شده و بر میزان بقای فلاپ پوستی بیفزاید. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات پیش و پس ازمصرف خوراکی عصاره شیرینبرگ، بر آپوپتوز و نکروز فلپ پوستی در موش صحرایی، انجام پذیرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی-آزمایشگاهی، قبل یا بعد از برداشتن فلپ در موش‌های صحرایی‌نژاد
Sprague Dawley، روزانه mg/kg 25 عصاره شیرین برگ به مدت یک هفته به صورت گاواژ تجویز گردید. یک هفته پس از جراحی، مقدار نکروز فلپ، محتوای مالون دی‌الدهید (MDA) بافت فلپ و میزان فعالیت سوپراکسید دیسموتاز (SOD ) اندازه گیری شد.
یافتهها: پیش تیمار یا پس تیمار با عصاره شیرین برگ، درصد منطقه نکروزه در فلپ را در مقایسه با گروه کنترل کاهش داد و همچنین محتوای MDA را کاهش و فعالیت SOD را افزایش داد. پیش تیمار نسبت به پس تیمار با عصاره خوراکی شیرین برگ (با لحاظ تمامی متغیرهای ذکر شده در بالا) اثرات محافظتی بهتری ایجاد کرد.
استنتاج: در این مطالعه، بقای فلپ به وسیله پیش یا پس از درمان با عصاره خوراکی شیرین برگ در موش تایید شد. اثرات مفید تجویز عصاره خوراکی شیرین برگ قبل و بعد از جراحی می‌تواند برای کاهش نکروز فلپ ناشی از ایسکمی، مورد بررسی بالینی قرار گیرد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: پوست