دوره 29، شماره 179 - ( آذر 1398 )                   جلد 29 شماره 179 صفحات 92-86 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bari Z, Osati S, Homayounfar R, Fakheri H. Relationship between Using Detergents and the Risk of Ulcerative Colitis in Mazandaran, Iran 2014-17 . J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 29 (179) :86-92
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-11422-fa.html
باری زهره، اوسطی سعید، همایون فر رضا، فاخری حافظ. ارتباط مابین استفاده از مواد شوینده و خطر ابتلا به کولیت اولسراتیو. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (179) :86-92

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-11422-fa.html


چکیده:   (2947 مشاهده)
مقدمه : بیماری التهابی روده (IBD)، مجموعه‌ای از مشکلات التهابی مخاطی بوده که بر روده‌ی کوچک، بزرگ و یا هردو اثر می‌گذارد. از قرن گذشته، شیوع IBD بطور مداوم افزایش یافته، و به بسیاری از افراد جمعیت شهری در جوامع توسعه یافته آسیب رسانده است.
مواد و روش‌ها : در این آزمایش کنترل موردی، 65 بیمار مبتلا به کولیت اولسراتیو UC)) و 135 فرد سالم، بررسی شدند. اطلاعات دموگرافیک و بالینی این شرکت‌کنندگان و اطلاعاتی در ارتباط با قرار گرفتن در معرض مواد شوینده و سفید کننده از طریق یک پرسشنامه‌ی از پیش طراحی شده ای فراهم گردید. نهایتا جهت بررسی ارتباط مابین قرار گرفتن در معرض پاک‌کننده‌ها و بروز بیماری کولیت اولسراتیو، مدل رگراسیون منطقی برای عامل‌های مخالف بالقوه استفاده گردید.
یافته ها : بر اساس نتایج این مطالعه، جنسیت (012/0=p)، سن (009/0=p)، شغل (001/0>p ) و استفاده از مواد شوینده (001/0>p ) با کولیت اولسراتیو در ارتباط هستند. پس از یکسان سازی گروه ها بر اساس عوامل موثر احتمالی مانند جنسیت، سن، و شغل شانس ابتلا به UC در بین افرادی که به صورت ماهانه، هرچندهفته یکبار، هفتگی و روزانه با مواد شوینده در تماس بودند به ترتیب 4، 23، 26 و 104 برابر بیشتر از مواردی بود که افراد گهگاه با شوینده ها سر و کار داشتند.
نتیجه گیری : استفاده و مواجهه مکرر با مواد پاک کننده می‌تواند از جمله علل موثر بر بروز کولیت اولسراتیو باشد.
متن کامل [PDF 399 kb]   (1152 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: گوارش و کبد

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb