دوره 23، شماره 106 - ( آبان 1392 )                   جلد 23 شماره 106 صفحات 18-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

Salari R, Hatefi H, Abbasi E, Soltani-Gardefaramarzi H, Mortazavi M. Comparison of Therapeutic Effects of Alprazolam and Cinnarizine in Patients with Idiopathic Tinnitus: A Clinical Trial Study. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 23 (106) :12-18
سالاری رویا، هاتفی حامد، عباسی الهه، سلطانی گردفرامرزی حمیدرضا، مرتضوی محمدهادی. مقایسه اثرات درمانی آلپرازولام و سینا‌رازین در مبتلایان به تینیتوس ایدیوپاتیک: یک کارآزمایی بالینی . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1392; 23 (106) :12-18

سابقه و هدف: مطالعات متعدد شیوع تینیتوس مزمن در بین جوامع و اثرات آن را بر کیفیت زندگی بیماران ذکر کرده‌اند. با وجودی که هنوز درمان قطعی برای این وضعیت یافت نشده است، از جمله درمان‌های رایج، استفاده از داروهای گروه بنزودیازپین‌ها و آنتی‌هیستامین‌ها است. این مطالعه با هدف مقایسه‌ی تأثیر درمانی آلپرازولام و سینا‌رازین در مبتلایان به تینیتوس ایدیوپاتیک انجام شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی بود که بر روی 101 بیمار مبتلا به تینیتوس ایدیوپاتیک انجام شد. بیماران به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و به مدت 15 روز تحت درمان با آلپرازولام و سینا‌رازین قرار گرفتند. داده‌های مطالعه توسط نرم‌افزار SPSS نسخه 16 آنالیز شد و 05/0 > P معنی‌دار تلقی شد. یافته‌ها: میانگین سنی بیماران 40/12 ± 5/45 سال با دامنه تغییرات 75–20 سال بود. 3/67 درصد (68 نفر) از بیماران زن و 7/32 درصد (33 نفر) مرد بودند. میزان بهبودی کامل پس از درمان در گروه آلپرازولام صفر درصد و در گروه سینارازین 3/2 درصد بود. میزان بهبودی نسبی به ترتیب 4/47 درصد و 2/43 درصد بود. میزان عارضه خواب‌آلودگی در دو گروه به ترتیب 4/68 درصد و 6/31 درصد بود. استنتاج: آلپرازولام و سینا‌رازین داروهای مؤثری در درمان تینیتوس ایدیوپاتیک هستند و اثر آن‌ها در درمان تینیتوس یکسان است. با این وجود، از آن جا که عارضه خواب‌آلودگی در آلپرازولام بیشتر دیده شد، سینا‌رازین از این نظر ارجحیت دارد.
واژه‌های کلیدی: تینیتوس، آلپرازولام، سینا‌رازین
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: گوش و حلق و بيني