چکیده: (1963 مشاهده)
سابقه و هدف: پیل سوختی میکروبی در زمره تکنولوژیهای مبتنی بر توسعه پایدار قرار دارد که میتواند هم زمان برای حذف بسیاری از آلایندهها و تولید الکتریسیته مورد استفاده قرار گیرد. هدف از این تحقیق تعیین میزان حذف فنل در غلظت های زیاد در پیل سوختی میکروبی بود.
مواد و روشها: یک پیل سوختی میکروبی دو محفظه ای مجهز به غشاء تبادل گر پروتون نفیونی و آند و کاتد از جنس پارچه کربنی ساخته شد و در انکوباتور دمای 30 درجه سانتیگراد به مدت 12 هفته به صورت جریان منقطع مورد بهرهبرداری قرار گرفت. آند در محفظه بیهوازی حاوی محیط کشت حداقل (ترکیبات معدنی) قرار گرفت و فنل به عنوان تنها منبع کربن در غلظتهای 50 تا 1000 میلیگرم بر لیتر به آن اضافه شد. بذر باکتریائی تجزیهکننده فنل که از تصفیه خانه فاضلاب پالایشگاه نفت تهران تامین و به فنل آداپته شد و در محفظه آند بیهوازی پیل میکروبی استفاده شد. کاتد در محفظه هوازی حاوی بافر فسفات قرار گرفت. غلظت فنل باقیمانده در زمانهای مختلف به وسیله دستگاه HPLC اندازهگیری شد.
یافتهها: حداکثر حذف فنل طی 24 ساعت اولیه هر مرحله از آزمایش اتفاق میافتاد. فنل در غلظتهای تا ppm 800 طی 96 ساعت به طور کامل حذف شد. اما زمان لازم برای حذف کامل ppm 1000 فنل 120 ساعت بود.
استنتاج: با استفاده از لجن تصفیه خانه فاضلاب پالایشگاه نفت خو یافته به فنل در پیل سوختی میکروبی، حذف فنل تا غلظت ppm 1000 امکانپذیر شد.
نوع مطالعه:
گزارش کوتاه |
موضوع مقاله:
بهداشت محیط زیست