چکیده: (4479 مشاهده)
سابقه و هدف: آپنه انسدادی خواب، شایع ترین اختلال تنفسی حین خواب است که ریسک ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و مرگ و میر ناشی از آن ها را افزایش میدهد. با وجود نقش آپنه انسدادی خواب در بروز و پیآمدهای بیماریهای قلبی عروقی، بیش تر این بیماران شناسایی و درمان نشده باقی میمانند. هدف از این مطالعه، بررسی میزان ریسک ابتلا به آپنه انسدادی خواب در بیماران قلبی عروقی می باشد.
مواد و روشها: این پژوهش مقطعی بر روی ۴۰۰ بیمار مبتلا به ۴ گروه بیماری قلبی عروقی (فشار خون بالا، نارسایی قلبی، بیماری عروق کرونری و بیماری دریچهای) بستری در بخشهای CCU بیمارستان فاطمه زهرا ساری در سال ۹۶-۱۳۹۵ می باشد. اطلاعات توسط پرسشنامههای معتبر STOP-BANG و پرسشنامه خواب آلودگی روزانه Epworth و پرونده بیماران استخراج گردید و دادهها توسط نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: ۵۴ درصد بیماران مرد (۲۱۶ نفر) بودند. میانگین سنی بیماران ۵۳/۱۱±۹۹/۶۲ سال بود. ۵/۶۲ درصد بیماران از نظر تست STOP-BANG در محدوده خطر بالا قرار داشتند و این مورد در بیماری کرونری (۶۷ درصد) و نارسایی قلبی (۶۶ درصد) بیش تر بود. اختلاف آماری معناداری بین گروههای بیماری قلبی عروقی از نظر OSA وجود نداشت (65/0=p). ۵/۸۶ درصد مردان ریسک بالایی برای ابتلا به OSA داشتند و این نسبت در زنان ۲۳/۳۴ درصد بود. افراد با ریسک بالای آپنه انسدادی خواب، بیش ترین میزان خواب آلودگی روزانه را داشتند (002/0=p).
استنتاج: ریسک آپنه انسدادی خواب در بیماران قلبی بالا است. بررسی آپنه انسدادی خواب در این بیماران ضروری به نظر میرسد.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
روانپزشکی