فیروزی حسین، سیدان انبی سهیل، موسوی جابر، فرشیدی فرشته، رضایی محمد صادق. بررسی فراوانی عفونت ادراری در نوزادان با هایپر بیلی روبینمی . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (169) :91-97
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-11649-fa.html
چکیده: (3702 مشاهده)
سابقه و هدف: هایپر بیلی روبینمی، متداولترین علت بستری نوزادان در ماه اول تولد، میتواند نشانهای از عفونت دستگاه ادراری در دوره نوزادی باشد. عفونت دستگاه ادراری یکی از علل ایکتر طول کشیده است. لذا این مطالعه با هدف بررسی فراوانی عفونت ادراری در نوزادان با هایپر بیلی روبینمی بستری در بیمارستان شهید رجایی تنکابن در سال 1394 انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه مقطعی در سال 1394 بر روی 259 نوزاد بستری شده در بخش نوزادان بیمارستان شهید رجایی تنکابن صورت گرفت. نمونهها به روش سرشماری انتخاب شدند. برای تشخیص عفونت ادراری نوزادان، ادرار با سرنگ 2 سیسی توسط فوق تخصص نوزادان به روش سوپراپوبیک گرفته شد. برای تحلیل دادهها از آزمون کای 2 استفاده شده است.
یافتهها: با نمونهگیری ادرار به روش سوپراپوبیک در 18 نوزاد (9/6 درصد) که 10 نفر (5/55 درصد) پسر و 8 دختر (4/44 درصد) بودند، نمونهی مثبت مشاهده شد. در بررسی اجرام عفونت مشخص شد 12 مورد E.Coli و 6 مورد پروتئوس داشتند. همچنین در 49 مورد (91/18 درصد) از نوزادن ایکتر طول کشیده وجود داشت.
استنتاج: با توجه به شیوع عفونت ادراری در نوزادان که مساله مهمی است، پیشنهاد میشود برای تمامی نوزادان که به علت زردی بستری شدهاند و علت مشخصی برای زردی آنها وجود ندارد، حتی اگر هم ایکتر طول کشیده نداشته باشند، کشت ادرار انجام شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
عفونی کودکان