دوره 28، شماره 166 - ( آبان 1397 )                   جلد 28 شماره 166 صفحات 156-151 | برگشت به فهرست نسخه ها

Janbabaei G, Sarmadi Kia M, Kardan Souraki M, Moosazadeh M, Khani S, Janbaz M. Epidemiology of Ovarian Cancer in Sari Imam Khomeini Hospital, Iran 2006-2014. J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 28 (166) :151-156
جان بابایی قاسم، سرمدی کیا مژده، کاردان سورکی مریم، موسی زاده محمود، خانی صغری، جانباز محبوبه. همه گیر شناسی مبتلایان به سرطان تخمدان مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی ساری در دوره زمانی 1385-1393. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (166) :151-156

سابقه و هدف: سرطان تخمدان نسبت به سایر بدخیمیهای ژنیکولوژیک در میان زنان، بالاترین علت کشندگی را به خود اختصاص داده است. بررسی ویژگیهای جمعیت شناختی و برخی ویژگیهای اپیدمیولوژیکی میتواند نقش مهمی در برنامهریزی و اجرای اقدامات پیشگیرانه بر حسب موقعیت جغرافیایی و تشخیص زود هنگام ایفا کند. لذا این مطالعه با هدف تعیین ویژگیهای همه گیر شناسی سرطان تخمدان در زنان مبتلای مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی ساری انجام پذیرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی، حجم نمونه 130 بیمار برآورد شد که به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. منبع دریافت دادهها، مرکز جامع سرطان دانشگاه علوم پزشکی مازندران و ابزار گردآوری دادهها چک لیست بوده است. دادهها توسط نرمافزار SPSS ver.24 و آمار توصیفی (فراوانی، میانگین و انحراف معیار) مورد آنالیز قرار گرفتند.
یافتهها: در این مطالعه بیشتر مبتلایان در گروه سنی 60-41 سال بودند و 71 درصد موارد سرطان تخمدان با منشأ اپیتلیال بوده است. درصد بالایی از موارد گزارش شده (30 درصد) در مرحلهبندی 4 (StageIV) قرار گرفتند.
استنتاج: با توجه به میزان کشندگی بالا و نیز مرحله بالای سرطان تخمدان در زمان تشخیص، می توان با آموزش به زنان در مورد عوامل خطر و فاکتورهای محافظتی سرطان تخمدان، از وقوع بیماری و مرگ و میر ناشی از آن پیشگیری کرد
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: مامائی