دوره 16، شماره 52 - ( خرداد 1385 )                   جلد 16 شماره 52 صفحات 80-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

Masoodzade A, Zangane A, Shahbaznezhad L. Daytime sleepiness in medical students at Mazandaran university of medical sciences , 2003 . J Mazandaran Univ Med Sci 2006; 16 (52) :75-80
مسعودزاده عباس، زنگانه علی، شهبازنژاد لیلا. بررسی میزان خواب آلودگی دانشجویان پزشکی، داشگاه علوم پزشکی مازندران، سال 1382. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1385; 16 (52) :75-80

چکیده:   (12066 مشاهده)
سابقه و هدف: خواب آلودگی یکی از مشکلات بهداشت و سلامت است. رشته پزشکی با عوامل متعدد مختل کننده خواب همراه است (ساعات طولانی درس ها، کشیک ها و نیاز به مطالعه) از طرف دیگر دقت و کار آرایی و آموزش به شدت تحت تاثیر خواب آلودگی قرار می گیرد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی میزان خواب آلودگی روزانه دانشجویان پزشکی در مقاطع مختلف تحصیلی می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی (1382) با استفاده از پرسشنامه Ess ((Epworth Sleepiness scale میزان خواب آلودگی روزانه دانشجویان پزشکی در چهار مقطع علوم پایه ،فیزیو پاتولو‍‍‍‍‍‍ژی، کارآموزی وکارورزی بررسی می شود.100دانشجو (از هر مقطع 25نفر) با روش نمونه گیری احتمالی طبقه ای انتخاب شدند داده ها با نرم‌افزار spss10 و آزمون های آماری توصیفی تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: 48درصد نمونه ها، مرد، 81 درصد مجرد، 58 درصد ساکن منزل شخصی و میانگین سنی آن‌ها 3.3±23.3 سال بودند و 8 درصد از آن ها مواد مخدر مصرف می‌کردند. با استفاده از معیارهای پرسشنامه ESS، 53 درصد از دانشجویان نمره 0- 6 (خواب کافی) 23 درصد نمره 7-8 (خواب آلودگی متوسط) و 24 درصد نمره 9 یا بالای 9 (خواب آلودگی زیاد) اخذ کردند.52 درصد از دانشجویان شب ها کمتر از 8 ساعت می خوابیدند. ارتباط معناداری بین کم خوابی و مقطع تحصیلی، وضعیت سکونت، سن، جنس و وضعیت تاهل وجود نداشت. اما بین مصرف مواد مخدر و کم خوابی رابطه معناداری وجود داشت.
استنتاج: نیمی از دانشجویان پزشکی از خواب آلودگی روزانه رنج می برند. مطالعات وسیع تر با نمونه های بیشتر جهت یافتن سایر علل خواب آلودگی دانشجویان توصیه می شود.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |