دوره 22، شماره 90 - ( تیر 1391 )                   جلد 22 شماره 90 صفحات 70-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

Saghafipour A, Noroozei M, Mostafavi R, Heidarpour A, Ghorbani M. The epidemiologic status of Pulmonary Tuberculosis and its associated risk factors in Qom province during 2002-2010. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 22 (90) :63-70
ثقفی پور عابدین، نوروزی مهدی، مصطفوی رضا، حیدرپور اعظم، قربانی مصطفی. بررسی وضعیت اپیدمیولوژی سل ریوی و عوامل مرتبط با آن در استان قم طی سال های 89– 1381. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (90) :63-70

چکیده:   (12057 مشاهده)
چکیده سابقه و هدف: امروزه علی‌رغم وجود تمام داروهای مؤثر و وسایل مجهز تشخیصی، ابتلا به سل به عنوان یکی از بزرگ‌ترین قاتلین انسان‌ها در طول تاریخ، کماکان رو به گسترش است. در سال‌های اخیر میزان بروز این بیماری افزایش یافته است. این مطالعه، با هدف بررسی وضعیت اپیدمیولوژیک سل ریوی طی سال‌های 1381 تا 1389 در استان قم صورت گرفت. مواد و روش‌ها: این مطالعه به‌صورت توصیفی بر اساس داده‌های موجود می‌باشد، که بر روی بیماران مبتلا به سل ریوی تشخیص داده شده طی سال‌های 1381 تا 1389 در استان قم انجام شده است. اطلاعات مورد نیاز از پرونده های بیماران استخراج گردید. داده‌ها با نرم افزار SPSS و با آزمون کای اسکور یا دقیق فیشر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: تعداد 1035 نفر بیمار مبتلا به سل ریوی، طی این مدت شناسایی شدند. از این تعداد 744 مورد سل ریوی اسمیر مثبت بوده و 291 نفر از بیماران مبتلا به سل ریوی اسمیر منفی بودند. کمترین میزان بروز در سال81 (5/9 درصد هزار نفر) و بیشترین میزان بروز در سال 87 (6/13در صد هزار نفر) مشاهده شد. میانگین سنی بیماران مبتلا به سل ریوی 92/20 ± 43/47 می‌باشد. روند زمانی افزایشی یا کاهشی معنی‌داری طی سال‌های مورد مطالعه مشاهده نشد (05/0p>). استنتاج: براساس یافته‌های به‌دست آمده، لزوم توجه بیشتر به بیماریابی در گروه سنی 65 ساله و بالاتر و مهاجرین خارجی (افغانی) توصیه می‌شود. برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای پزشکان عمومی در مورد بیماریابی، شناسایی به موقع بیماران و کلاس‌های آموزشی برای آحاد مردم ضروری به نظر می‌رسد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |