دوره ۲۸، شماره ۱۶۷ - ( آذر ۱۳۹۷ )                   جلد ۲۸ شماره ۱۶۷ صفحات ۸۲-۷۱ | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Maleki A, Karbalaii M T, Ebrahimzadeh M A. Analysis of Antioxidant Activity of Three Rice Varieties. J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 28 (167) :71-82
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-11798-fa.html
کربلایی آقاملکی علی، کربلایی آقاملکی محمد تقی، ابراهیم‌زاده محمدعلی. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی در سه رقم برنج. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. ۱۳۹۷; ۲۸ (۱۶۷) :۷۱-۸۲

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-۱-۱۱۷۹۸-fa.html


چکیده:   (۳۶۴۵ مشاهده)
سابقه و هدف: برنج یکی از منابع غذایی مهم در دنیا میباشد. امروزه توجه به واسطه خواص آنتیاکسیدانی به ارقام رنگی برنج معطوف شده است. در این مطالعه، فعالیت آنتی اکسیدانی در بخش های مختلف سه گونه برنج مورد بررسی قرار گرفته است.
مواد و روشها: عصارهگیری از برنج سفید، برنج قهوه ای، سبوس نرم و سبوس خام سه رقم برنج فجر، هاشمی و KB13 با روش ماسیراسیون، با کمک متانول انجام شد. محتوای تام فنلی و فلاونوئیدی و فعالیت آنتی اکسیدانی با سه روش ارزیابی شد. میزان فرولیک اسید و پارا کوماریک اسید با کروماتوگرافی مایع با کارکرد بالا تعیین گردید.
یافتهها: عصاره سبوس خام برنج KB13 با 2/15 ± 83/319 mgGAE و 8/3 ± 58/77 mgQE در گرم عصاره بالاترین مقدار فنل و فلاونوئید تام را از خود نشان داد. درصد به داماندازی رادیکال DPPH توسط عصارههای سبوس خام برنجهای مختلف از بقیه اجزای برنج بهطور معنیداری بالاتر بود. بیشترین میزان مربوط سبوس خام هاشمی بود. درصد به داماندازی رادیکال نیتریک اکساید توسط عصارههای سبوس خام برنجهای مختلف از بقیه اجزای برنج به طور معنیداری بالاتر بود (001/0< p). نتایج HPLC نشان داد که سبوس خام هاشمی بیشترین مقدار فرولیک اسید (21/26) و سبوس خام KB13 بیشترین مقدار پارا-کوماریک اسید را با مقدار 66/3 mg/g extract دارا میباشند.
استنتاج: رقم های فجر، هاشمی و KB13 از ایران به طور قابل ملاحظه ای دارای فعالیت آنتی اکسیدانی و محتوای
تام فنلی و فلاونوئیدی بالاتری نسبت به نمونه
های خارجی مرور شده در این بررسی دارد.

 
متن کامل [PDF 979 kb]   (۱۵۸۵ دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb