چکیده: (3462 مشاهده)
سابقه و هدف: تب کیو یک بیماری منتقله از راه حیوان با انتشار جهانی است. این بیماری در بسیاری از مناطق، اندمیک است ولی در بیشتر موارد به خصوص در موارد انسانی، درست تشخیص داده نمیشود. هدف این مطالعه بررسی تب کیو در میان بیماران مشکوک در شمال ایران است.
مواد و روشها: این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی میباشد. در این مطالعه در طی یک دوره یک ساله از میان 476 مورد، بیمار بررسی شده که بهدلیل تب و علائم سیستمیک و یا تنفسی در بخش عفونی بیمارستان رازی (استان مازندران) در سال ۱۳۹۵ بستری شده بودند، 56 بیمار تبدار که علایم بالینی مطرح کننده تب کیو را داشتند وارد مطالعه شدند. نمونه سرم جدا شده از خون بیماران برای آنتیبادی فاز II علیه کولسیلا بورنتی (C.burnetii) به روش الایزا کمی مورد بررسی قرار گرفت. تغییر تیتر آنتی بادی از منفی به مثبت (سروکانورشن) و یا افزایش چهار برابری در تیتر GIg فاز 2، معیار تشخیص بیماری برای تائید عفونت حاد تب کیو مدنظر گرفته شد.
یافتهها: شیوع تب کیو در این مطالعه 37/5 درصد بوده است )95 درصد دامنه اطمینان : 61/14-84/1 درصد). ریسک فاکتورهای ابتلا به تب کیو حاد شامل زندگی در نزدیکی محل نگهداری حیوانات به همراه مصرف شیر غیر پاستوریزه بوده است ولی از نظر آماری تفاوت در دو گروه سرولوژی مثبت ومنفی تب کیو معنیدار نبوده است (612/0P<). 21/23 درصد از بیماران شواهد سرولوژیک دال بر عفونت قدیمی تب کیو راداشتند.
استنتاج: در این مطالعه موارد تب کیو در شمال ایران ثابت شده است و این بیماری شیوع به نسبت قابل توجهی دارد. بنابراین توصیه میشود موارد مشکوک به تب مالت که سرولوژی منفی دارند از لحاظ تب کیو بررسی شوند.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
عفوني