دوره 29، شماره 175 - ( مرداد 1398 )                   جلد 29 شماره 175 صفحات 46-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hashemi S H, Noorbala A A, Hosseini S H, Motamed N, Maadi M, Jabbari M. Association between Mental Health and Coronary Heart Disease: A Prospective Cohort Study. J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 29 (175) :37-46
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-11961-fa.html
هاشمی حکیمه، نوربالا احمدعلی، حسینی حمزه، معتمد نیما، معادی منصوره، جباری مصطفی. بررسی ارتباط سلامت روان با بیماری های عروق کرونر قلبی؛ مطالعه کوهورت آینده نگر . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (175) :37-46

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-11961-fa.html

سابقه و هدف: بر اساس برخی شواهد، عوامل روانی نقش مهمی در ایجاد و پیشرفت سیر بیماریهای قلبی دارند. اما در مورد ارتباط مستقل مشکلات روانی با بیماریهای عروق کرونر یافتههای متغیری وجود دارد. هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط بین سلامت روانی و بیماریهای غیرکشنده عروق کرونر میباشد.
مواد و روشها: مطالعه کوهورت آیندهنگر بر روی 5042 نفر از جمعیت شهرستان آمل صورت گرفته است. این افراد بعد از ارزیابی از نظر سلامت روانی توسط پرسشنامه 12 GHQ- (General Health Questionnaire) بر اساس شرح حال و اطلاعات ثبت شده بیمارستانی از نظر ابتلا به بیماری کرونر قلبی به مدت متوسط 7 سال پیگیری شدند. از آزمونهای independent-t-test، من ویتنی و رگرسیون لجستیک و روش تحلیل بقا استفاده شد.
یافتهها: بیش ترین میزان مشکلات سلامت روان در جمعیت زنان، ساکنین شهری و رده سنی زیر 40 سال می باشد. شیوع مشکلات سلامت روان و بروز CHD به ترتیب 9/21 درصد و 5/4 درصد به دست آمد. با انجام تحلیل آماری نسبت خطر برای حوادث غیر کشنده برابر (95 درصد= CI، 435/1- 1/709/0) 009/1= HR، 960/0= P به دست آمد.
استنتاج: بر اساس یافته های این مطالعه، ارتباط معناداری بین سلامت روان با بیماری های عروق کرونر قلبی به دست نیامد. نتایج مطالعه باید با توجه به عوامل فرهنگی اجتماعی و محدودیت های روش شناسی تفسیر شود.
واژه‌های کلیدی: کوهورت، سلامت روان، بیماری قلبی
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: روانپزشکی