دوره 28، شماره 167 - ( آذر 1397 )                   جلد 28 شماره 167 صفحات 50-42 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafari S, Heidari Gorji M A, Solaimani A, Mousavinasab S N, Esmaeili R. Comparing the Effects of Volume-Time Curve and Stethoscope Methods in Tube Cuff Inflation on Frequency of Atelectasis Following Coronary Artery Bypass Graft surgery. J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 28 (167) :42-50
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-12131-fa.html
جعفری سعید، حیدری گرجی محمد علی، سلیمانی آریا، موسوی نسب سید نورالدین، اسمعیلی روانبخش. مقایسه تاثیر روش های نمودار حجم- زمان و استتوسکوپ در کنترل نشت هوا از کاف لوله تراشه بر فراوانی آتلکتازی در بیماران تحت عمل جراحی عروق کرونر . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (167) :42-50

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-12131-fa.html


چکیده:   (2965 مشاهده)
سابقه و هدف: فشار نامناسب کاف لوله تراشه موجب آسپیراسیون ترشحات دهان به داخل راه هوایی میگردد که این امر سبب آتلکتازی در بیماران تحت عمل جراحی کرونر میشود. این مطالعه با هدف مقایسه دو روش پر کردن کاف لوله تراشه بر فراوانی آتلکتازی در بیماران بعد از عمل پیوند عروق کرونر انجام پذیرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 206 نفر از بیماران کاندیدای عمل جراحی پیوند عروق کرونر بستری در مرکز قلب مازندران انتخاب و با تقسیم تصادفی در دو گروه، مورد مطالعه قرار گرفتند. در گروه اول نشت هوا با استفاده از نمودار حجم- زمان و در گروه دوم با استفاده از استتوسکوپ کنترل شد. گرافی قفسهسینه جهت بررسی آتلکتازی بیماران انجام شد. برای ثبت اطلاعات فردی و طبی بیماران از چک لیست محقق ساخته استفاده شد و اطلاعات در نرمافزار SPSS نسخه 21 وارد و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: فراوانی آتلکتازی در گروه اول و دوم به ترتیب 67 و 6/80 درصد بود که نشان می‌‌دهد در روش حجم زمان با نشت کمتر هوا، آسپیراسیون و به دنبال آن فراوانی آتلکتازی کمتر اتفاق میافتد (027/0 = p).
استنتاج: با توجه به نتایج این مطالعه، فراوانی آتلکتازی در گروه منحنی حجمزمان کمتر و به دنبال آن اکسیژناسیون و تبادلات گازی بهبود مییابد، لذا کاربرد این شیوه در مراقبت پس از جراحی قلب برای کاهش عوارض ریوی توصیه میگردد.
 
شماره ثبت کارآزمایی بالینی : 4N2017091319677IRCT
 
متن کامل [PDF 600 kb]   (1020 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: مراقبت های ویژه I.C.U

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb