دوره 29، شماره 178 - ( آبان 1398 )                   جلد 29 شماره 178 صفحات 166-161 | برگشت به فهرست نسخه ها

Imani V, Jalilolghadr S, Mirashrafi F, Khamenehpour K. Apert Syndrome with Obstructive Sleep Apnea: A Case Report. J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 29 (178) :161-166
ایمانی ویدا، جلیل القدر شبنم، میر اشرفی فاطمه، خامنه پور خاطره. درمان آپنه انسدادی خواب در سندروم آپرت: گزارش موردی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (178) :161-166

سندروم آپرت نوع نادری از انواع کرانیوسینوستوزیس است که با اتصال سوچورهای کرانیال در دوره پره مچوریتی مشخص میشود و منجر به مشکلات فیزیکی و هوشی مبتلایان در سنین پایین میگردد. این  بیماران ممکن است دچار علایم آپنه انسدادی خواب به علت غیرطبیعی بودن شکل کرانیوفاسیال شوند. در این مقاله یک نوع سندروم آپرت با علایم قطع تنفس، سیانوز، خروپف، بیقراری و تعریق در خواب، بیداریهای مکرر از خواب و بیحوصلگی روزانه معرفی میشودکه با شک به آپنه انسدادی خواب، پلیسومنوگرافی در مورد بیمار انجام شد. نتایج تست به صورت /h 27/3Arousal index ، /h 51/6 RDI: و 46 درصد Lowest oxygen saturation: بود. بیمار تحت CPAP با فشار o2cmH8 در زمان خواب قرار گرفت که در تستهای بعدی کاهش واضح درRespiratory disturbance index (RDI) دیده شد و شواهد بیماری به شکل رضایت بخشی بهبودی یافت. حدود 40 درصد از بیماران سندروم آپرت، علایم آپنه انسدادی خواب را عمدتا به دلیل هیپوپلازی میانه صورت دارند اما این سندروم میتواند با تغییرات لارینگوفارنکس یا لارنکس و تراکئو برونکومالاسی و سایر ابنرمالیتهها و عفونتهای مکرر، تاخیر رشد و تکامل و شناخت و از همه مهمتر کورپولمونل و مرگ ناگهانی در خواب همراه شود. در نتیجه انجام پلی سومنوگرافی حتما باید مد نظر باشد و بیمار تحت نظر گرفته شود.

نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: کودکان