دوره 29، شماره 174 - ( تیر 1398 )                   جلد 29 شماره 174 صفحات 105-96 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shayanfar S, Shayanfar A. Predicting Protein Binding of Drugs Using Abraham Parameters: Effect of Ionization . J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 29 (174) :96-105
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-12366-fa.html
شایان فر شادی، شایان فر علی. پیش بینی میزان اتصال داروها به پروتئین های پلاسما با استفاده از پارامترهای آبراهام: تاثیر یونیزاسیون . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (174) :96-105

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-12366-fa.html


چکیده:   (4957 مشاهده)
سابقه و هدف: میزان اتصال داروها به پروتئین های پلاسما یک پارامتر فارماکوکینتیکی مهم در فرآیند کشف و توسعه داروهاست. در سال‌های گذشته پارامترهای آبراهام به منظور پیش‌بینی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و فارماکوکینتیکی داروها مورد استفاده قرار گرفته، در حالی که یونیزاسیون داروها در pH خون (4/7) در این پیش‌بینی‌ها نادیده گرفته شده است. اخیراً پارامترهای آبراهام برای فرم یونیزه داروها به منظور پیش بینی این ویژگی ها پیشنهاد
شده است. از طرفی معادله هندرسن هسلباخ می‌تواند برای محاسبه میزان یونیزاسیون داروها استفاده شود. در این مطالعه براساس درصد یونیزاسیون دارو، پارامترهای آبراهام محاسبه شده و برای پیش بینی میزان اتصال دارو به پروتئین‌ها پلاسما استفاده گردید.

مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، 159 دارو با مقادیر گزارش شده پروتئین بایدینگ از منابع جمع‌آوری شده و پارامترهای آبراهام براساس میزان یونیزاسیون در pH 4/7 محاسبه گردید، سپس بر اساس رگرسیون خطی چند متغیره، مدلهایی برای پیش‌بینی پروتئین بایندینگ ارائه و درصد خطای هر مدل محاسبه شد.
یافتهها: یک رابطه خطی بین میزان اتصال داروها به پروتئین‌های پلاسما و پارامترهای آبراهام براساس میزان یونیزاسیون داروها به دست آمد که می تواند بهتر از پارامترهای آبراهام در حالت غیر یونیزه، میزان اتصال داروها به پروتئین‌های پلاسما را تبیین نماید.
استنتاج: یونیزاسیون دارو در pH خون، یک پارامتر مهم در پیش‌بینی پروتئین بایندینگ می‌باشد و استفاده از پارامترهای آبراهام برای فرم یونیزه داروها می‌تواند برای پیش‌بینی آن به کار رود.
متن کامل [PDF 659 kb]   (1119 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: داروسازی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb