دوره 29، شماره 177 - ( مهر 1398 )                   جلد 29 شماره 177 صفحات 179-166 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fekri M H, Banimahd Keivani M, Razavi Mehr M, Akbari-adergani B. Effective Parameters on Removal of Rhodamine B from Colored Wastewater by Nano polyaniline/Sawdust Composite. J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 29 (177) :166-179
فکری محمد حسین، بنی مهد کیوانی محمد، رضوی مهر مریم، اکبری آدرگانی بهروز. ارزیابی متغیر های مؤثر بر حذف رنگدانه رودامین B از پساب رنگی با استفاده از نانوکامپوزیت پلی آنیلین/ خاک اره . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (177) :166-179

سابقه و هدف: ورود پسابهای رنگی و سمی به آب های زیر زمینی علاوه بر مشکلات فراوان زیست محیطی، آثار بسیار نامطلوبی بر سلامت جامعه دارد. این مطالعه با هدف، نشاندن لایهای از نانوپلیمر پلی آنیلین بر سطح خاک اره و تهیه ی نانوکامپوزیت پلی آنیلین/ خاک اره (Pan/SD) از طریق پلیمریزاسیون شیمیایی آنیلین روی خاک اره در محیط آبی و حذف رنگزای رودامین B از محیط آبی انجام پذیرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی و در مقیاس آزمایشگاهی، پلی آنیلین با استفاده از اکسیداسیون آمونیوم پرسولفات سنتز شد. به منظور پیدا کردن شرایط بهینه در انتقال رنگزا اثرات تعدادی از پارامترهای مهم مانند اثر pH، زمان تماس، غلظت اولیه رنگزا و مقدار جاذب مطالعه شد. برای مطالعات جذبی از دو ایزوترم لانگمویر و فروندلیچ استفاده شد و همچنین مطالعات ترمودینامیک و سینیتیک نیز انجام گردید.
یافتهها: نتایج این مطالعه نشان داد که نانو کامپوزیت آنیلین/خاک اره می­تواند بیشتر از ۹۴ درصد رودامین B را در غلظت اولیه ۱۰ میلیگرم بر لیتر رودامین B، جاذب بهینه ۱ گرم بر لیتر، ۵=pH و زمان تماس ۵ ساعت جذب کند. دادههای جذب بیشتر با ایزوترم فروندلیچ همخوانی دارد. مطالعات ترمودینامیکی نشان میدهد که جذب خود به خودی، گرماگیر و از نوع شیمیایی بوده و از سینیتیک درجه دوم تبعیت میکند.
استنتاج: جاذب معرفی شده در این مطالعه یک جاذب نامحلول در آب، فاقد آلودگی ثانوی و بسیار موثر برای حذف رودامین B از محلول آبی بوده و لایهای از نانو پلیمر رسانا بر روی خاک اره میتواند درصد بالایی از رودامین B را از محیطهای آبی حذف کند.

متن کامل [PDF 2099 kb]   (3489 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست