دوره 29، شماره 173 - ( خرداد 1398 )                   جلد 29 شماره 173 صفحات 63-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

Poursardar F, Sadeghi M, Goodarzi C, Roozbehani M. Comparing the Efficacy of Emotionally Focused Couple Therapy and Integrative Behavioral Couple Therapy in Improving the Symptoms of Emotional Regulation in Couples with Marital Conflict. J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 29 (173) :50-63
پورسردار فیض اله، صادقی مسعود، گودرزی کوروش، روزبهانی مهدی. مقایسه اثربخشی رویکردهای تلفیقی، زوج درمانی متمرکز بر هیجان با زوج درمانی رفتاری یکپارچه نگر در بهبود علائم تنظیم هیجانی زوج های دارای تعارض زناشویی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (173) :50-63

سابقه و هدف: مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثربخشی رویکردهای تلفیقی، زوج­درمانی متمرکز بر هیجان و زوج­درمانی رفتاری یکپارچه­نگر بر بهبود علائم تنطیم هیجانی زوج­های متعارض به انجام رسید.
مواد و روشها: جامعه آماری مورد مطالعه شامل تمامی زوج­های مراجعه کننده به کلینیک روان­شناختی مهرآوران شهر اهواز بود. نمونه مطالعه با استفاده از روش نمونه­گیری هدفمند انتخاب شدند که شامل 6 زوج از افراد مراجعه کننده به این کلینیک بودند. در این مطالعه از طرح تجربی تک­موردی استفاده شد. پروتکلهای درمانی در دو تا چهار مرحله خط پایه، مداخله 16 جلسه­ای و پیگیری سه ماهه اجرا شد و آزمودنی­ها به مقیاس تنظیم هیجانی (DERS) پاسخ دادند. داده ها به روش ترسیم دیداری، شاخص تغییر پایا و درصد بهبودی تحلیل شدند.
یافتهها: یافتههای مطالعه در بین 6 زوج با محدوده سنی 25 الی 40 سال با سطح تحصیلات دیپلم تا کارشناسی ارشد نشان داد که میزان بهبودی زوجهای متعارض در متغیر تنظیم هیجانی در گروه متمرکز بر هیجان در مرحله پس از درمان و پیگیری 07/31 و 27/31 درصد و در گروه رفتاری یکپارچهنگر در مرحله پس از درمان و پیگیری 39/24 و 18/24 درصد بود. هم چنین مقادیر شاخص تغییر پایا درگروه متمرکز بر هیجان در مرحله پس از درمان و پیگیری در زوج اول و دوم در سطح آماری(05/0>P) معنیدار هستند.
استنتاج: با توجه به یافتههای حاصل از این مطالعه به نظر میرسد زوجدرمانی متمرکز بر هیجان از نظر اندازه تغییر، کلیت و ثبات، کارایی بیشتری نسبت به زوجدرمانی رفتاری یکپارچهنگر دارد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: روانشناسی