دوره 29، شماره 181 - ( بهمن 1398 )                   جلد 29 شماره 181 صفحات 61-72 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Omidi S, Lomee M, Bagheri F, Rafiei A, Yazdani Charati J. Effect of Different Tapered Gutta Percha Cones in Apical Microleakage of Human Root Canal Obturation. J Mazandaran Univ Med Sci. 2020; 29 (181) :61-72
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-12676-fa.html
امیدی سلما، لمعی مهدی، باقری فرشاد، رفیعی علیرضا، یزدانی چراتی جمشید. اثر تقارب های متفاوت گوتا پرکا بر میزان ریزنشت اپیکالی کانال های پر شده دندان انسان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران . 1398; 29 (181) :61-72

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-12676-fa.html


چکیده:   (963 مشاهده)
سابقه و هدف: گوتاپرکا به عنوان ماده اصلی پرکننده کانال، مورد قبول عموم است. مخروطهای استاندارد گوتاپرکا در درجه تقاربهای 10-2درصد موجود میباشند. هدف از انجام این پژوهش، مقایسه ریزنشت اپیکالی کانالهای پر شده با مخروطهای گوتاپرکا با درجهی تقاربهای مختلف با استفاده از روش نفوذ پروتئین است.
مواد و روشها: در این مطالعه ﺗﺠﺮﺑﻲ آزمایشگاهی، 96 دندان قدامی تک کانال ماگزیلا انتخاب شد. سپس تاج این دندانها جدا گردید و نمونهها، با استفاده از فایل روتاری پروتیپر آمادهسازی شدند. دندانها به شش گروه آزمایشی 15 تایی و دو گروه کنترل 3 تایی تقسیم شدند. در هریک ازگروهها پرکردن کانالها با استفاده از مستر کن با تقاربهای متفاوت (4-2و6) درصد و کن فرعی با تقاربهای متفاوت (2 و4) درصد با روش تراکم جانبی انجام شد سپس میزان ریزنشت پروتئین در هر نمونه با استفاده از آزمونهای کروسکال والیس و من ویتنی بررسی شد.
یافتهها: در مقایسه هر 6 گروه با هم، تفاوت معنیدار بود (001/0< P). کمترین ریزنشت در گروه مسترکن 2 درصد و کن فرعی 2 درصد و بیشترین ریزنشت در گروه مسترکن 4 درصد و کن فرعی 2 درصد، مشاهده شد.
استنتاج: در چارچوب مطالعه حاضر، استفاده از مسترکن 2 درصد به همراه کن فرعی 2 درصد، کمترین بروز ریزنشت را در پی دارد. هرچندکه کن اصلی 6 درصد به همراه کن فرعی 4 درصد نتایج خوبی به همراه داشت.
 
متن کامل [PDF 327 kb]   (219 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: دندانپزشکی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb