دوره 29، شماره 177 - ( مهر 1398 )                   جلد 29 شماره 177 صفحات 147-139 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hashemi S J, Fatemi Behbahani S A, Seyedian S M. Frequency of Esophageal Motility Disorders in Patients with Non-Cardiac Chest Pain . J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 29 (177) :139-147
هاشمی سید جلال، فاطمی بهبهانی سید علی، سیدیان سید مسعود. بررسی شیوع اختلالات حرکتی مری در بیماران با درد های قفسه سینه غیر قلبی . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (177) :139-147

سابقه و هدف: درد قفسه سینه غیر قلبی سندرمی است که باعث اختلال شدید در کیفیت زندگی افراد مبتلا میگردد، این مطالعه با هدف بررسی اختلالات حرکت مری در گروهی از بیماران انجام گردید.
مواد و روشها: این مطالعه مشاهده ای- مقطعی بر روی 101 نفر از بیماران که با درد قفسه سینه غیر قلبی به بخش کاردیولوژی بیمارستان امام خمینی اهواز مراجعه نموده بودند، طی یک دوره یکساله انجام پذیرفت. بیمارانی که در بررسی اندوسکوپی و pH متری شواهدی از رفلاکس معده به مری نداشتند، جهت انجام مانومتری ارجاع داده شدند و اطلاعات به دست آمده آنالیز گردید.
یافتهها: در بین 101 بیمار مورد مطالعه، 51 نفر مبتلا به رفلاکس، بودند. 50 نفر از بیماران فاقد رفلاکس، با میانگین سنی 2/44 سال، تحت مانومتری مری قرار گرفتند. 25 نفر مانومتری غیر طبیعی داشتند که به ترتیب شیوع، اختلال حرکتی غیر اختصاصی مری در 20 درصد بیماران، مری فندق ‌شکن در 10 درصد، اسپاسم منتشر مری و اسفنکتر تحتانی پرفشار هر کدام در 8 درصد و حرکت غیر موثر مری (IEM) در 4 درصد بیماران، مشاهده شد. از نظر آماری ارتباط معنی داری بین شیوع اختلال حرکتی مری با وزن و سن بیماران مشاهده نگردید (به ترتیب 125/0 = P و 285/0 = P). در افراد سیگاری اختلالات حرکتی کمتری نسبت به غیر سیگاری ها مشاهده گردید (019/0 = P).
استنتاج: بیماریهای مری شامل رفلاکس معده به مری و اختلالات حرکتی مری در بیماران با درد های غیر قلبی قفسه سینه شیوع بالایی دارد ولی اثبات رابطه علیتی اختلال حرکتی با این سندرم نیازمند مطالعات بیشتری است.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: گوارش و کبد