دوره 29، شماره 172 - ( اردیبهشت 1398 )                   جلد 29 شماره 172 صفحات 152-146 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mousavi J, Shekofteh P, Amanolahi A. Frequency and Pattern of Social Network Use in Medical Students, Sari, Iran . J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 29 (172) :146-152
موسوی جابر، شکفته پردیس، امان الهی آمیندا. بررسی فراوانی و الگوی استفاده از شبکه های اجتماعی در دانشجویان پزشکی . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (172) :146-152

سابقه و هدف: امروزه، شبکههای اجتماعی به یکی از مهمترین ابزارهای ارتباطی در سطح جامعه و جهان تبدیل شدهاند. این مطالعه با هدف تعیین الگوی استفاده از شبکههای اجتماعی در بین دانشجویان پزشکی که مشاغل مهم و حساسی در نظام سلامت کشور به عهده خواهند داشت، انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی تحلیلی 715 نفر از دانشجویان پزشکی ساری شرکت کردند. اطلاعات مرتبط با فراوانی و الگوی استفاده از شبکههای اجتماعی برای تمامی دانشجویان پزشکی گردآوری شد سپس دادهها وارد نرمافزار  SPSS v21شده و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
یافتهها: میانگین سنی دانشجویان 7/2±59/21 سال بوده است. 711 دانشجو (4/99 درصد) در شبکههای اجتماعی عضویت داشتهاند. میانه استفاده روزانه از این شبکهها 3 ساعت  بود. بیشترین دلایل استفاده از این شبکهها ارتباط با دوستان (45/40 درصد) ذکر شده است. میانگین ساعات استفاده از این شبکهها بهطور معنیداری در دانشجویان مجرد بیشتر از دانشجویان متاهل بوده است(001/0p<).
استنتاج: به طور کلی نتایج این مطالعه نشان از فراوانی بالای استفاده از شبکههای اجتماعی در بین دانشجویان پزشکی دارد. با توجه به نوظهور بودن شبکههای اجتماعی و مخاطرات احتمالی استفاده بیش از حد از آن، انجام مطالعات بیشتر روی جنبههای مختلف تاثیرگذار آن بر تحصیل و سلامت دانشجویان ضروری به نظر میرسد.

نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: پزشکي اجتماعي