Rayani A, Ahanjan M, Goli H R, Naderi fard N, zamanzdeah M. Comparing the Effect of Probiotic and Non-probiotic Yogurt Drinks on Two Common Oral Microorganisms:
An In Vitro Study. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (185) :33-40
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-13135-fa.html
ریانی آرزو، آهنجان محمد، گلی حمیدرضا، نادری فرد نیلوفر، زمان زاده مریم. مقایسه تاثیر دوغ پروبیوتیک و معمولی بر روی
دو میکروارگانیسم شایع دهانی: یک مطالعه آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (185) :33-40
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-13135-fa.html
چکیده: (2930 مشاهده)
سابقه و هدف: کاهش در تعداد میکروارگانیسمهای دهانی سبب کاهش پوسیدگی دندانها میشود. باکتری درمانی، مانند استفاده از باکتریهای پروبیوتیک، یک روش جایگزین برای درمان عفونتهای ناشی از میکروارگانیسمها است. هدف از این مطالعه، مقایسه اثر دوغ پروبیوتیک و دوغ معمولی بر روی دو میکروارگانیسم شایع دهانی به نامهای استرپتوکوکوس موتانس و انتروکوکوس فکالیس بود.
مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی، حداقل غلظت بازدارندگی رشد (MIC) دوغهای پروبیوتیک و معمولی و قطر هاله عدم رشد باکتریهای استرپتوکوکوس موتانس و انتروکوکوس فکالیس در حضور هر دو نوع دوغ، بترتیب به روش میکروبراث دایلوشن و دیسک آگار دیفیوژن مورد ارزیابی قرار گرفت.آنالیز دادهها با استفاده از SPSS 22 و آزمون منویتنی انجام شد.
یافتهها: نتایج این مطالعه حاکی از وجود اختلاف آماری معنیدار حداقل غلظت بازدارندگی از رشد دو نوع دوغ مورد استفاده بر علیه انتروکوکوس فکالیس و استرپتوکوکوس موتانس بود (002/0(P=، درحالیکه این میزان در دوغ معمولی بیشتر از دوغ پروبیوتیک بود. قطر هاله عدم رشد استرپتوکوکوس موتانس (061/0(P= و انتروکوکوس فکالیس (99/0(P= در حضور دو نوع دوغ مورد آزمایش، تفاوت معناداری نداشت.
استنتاج: بر اساس یافتههای مطالعه دوغ پروبیوتیک بیشتر از دوغ معمولی قادر به مهار انتروکوکوس فکالیس و استرپتوکوکوس موتانس میباشد و شاید بتوان آن را بهعنوان یک عامل پیشگیریکننده از بیماریهای دهان و دندان در نظر گرفت.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
دندانپزشکی