دوره 30، شماره 185 - ( خرداد 1399 )                   جلد 30 شماره 185 صفحات 33-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rayani A, Ahanjan M, Goli H R, Naderi fard N, zamanzdeah M. Comparing the Effect of Probiotic and Non-probiotic Yogurt Drinks on Two Common Oral Microorganisms: An In Vitro Study. J Mazandaran Univ Med Sci. 2020; 30 (185) :33-40
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-13135-fa.html
ریانی آرزو، آهنجان محمد، گلی حمیدرضا، نادری فرد نیلوفر، زمان زاده مریم. مقایسه تاثیر دوغ پروبیوتیک و معمولی بر روی دو میکروارگانیسم شایع دهانی: یک مطالعه آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران . 1399; 30 (185) :33-40

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-13135-fa.html


چکیده:   (217 مشاهده)
سابقه و هدف: کاهش در تعداد میکروارگانیسمهای دهانی سبب کاهش پوسیدگی دندانها میشود. باکتری درمانی، مانند استفاده از باکتریهای پروبیوتیک، یک روش جایگزین برای درمان عفونتهای ناشی از میکروارگانیسمها است. هدف از این مطالعه، مقایسه اثر دوغ پروبیوتیک و دوغ معمولی بر روی دو میکروارگانیسم شایع دهانی به نامهای استرپتوکوکوس موتانس و انتروکوکوس فکالیس بود.
مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی، حداقل غلظت بازدارندگی رشد (MIC) دوغهای پروبیوتیک و معمولی و قطر هاله عدم رشد باکتریهای استرپتوکوکوس موتانس و انتروکوکوس فکالیس در حضور هر دو نوع دوغ، بترتیب به روش میکروبراث دایلوشن و دیسک آگار دیفیوژن مورد ارزیابی قرار گرفت.آنالیز دادهها با استفاده از SPSS 22 و آزمون منویتنی انجام شد.
یافتهها: نتایج این مطالعه حاکی از وجود اختلاف آماری معنیدار حداقل غلظت بازدارندگی از رشد دو نوع دوغ مورد استفاده بر علیه انتروکوکوس فکالیس و استرپتوکوکوس موتانس بود (002/0(P=، درحالیکه این میزان در دوغ معمولی بیشتر از دوغ پروبیوتیک بود. قطر هاله عدم رشد استرپتوکوکوس موتانس (061/0(P= و انتروکوکوس فکالیس (99/0(P= در حضور دو نوع دوغ مورد آزمایش، تفاوت معناداری نداشت.
استنتاج: بر اساس یافتههای مطالعه دوغ پروبیوتیک بیشتر از دوغ معمولی قادر به مهار انتروکوکوس فکالیس و استرپتوکوکوس موتانس میباشد و شاید بتوان آن را بهعنوان یک عامل پیشگیریکننده از بیماریهای دهان و دندان در نظر گرفت.
متن کامل [PDF 391 kb]   (148 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: دندانپزشکی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb