دوره 29، شماره 179 - ( آذر 1398 )                   جلد 29 شماره 179 صفحات 103-93 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ramezani A, Rezvan N, Nazari M. Changes in Serum Levels of FABP4 and HsCRP after Administration of Omega-3 Fatty Acids Separately or + Vitamin E in Patients with Coronary Artery Disease. J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 29 (179) :93-103
رمضانی آتنا، رضوان ندا، نظری مریم. تغییرات سطوح سرمی FABP4 و HsCRP بعد از مکمل یاری با امگا 3 و توام امگا 3 و ویتامین E در بیماران با بیماری عروق کرونر. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (179) :93-103

چکیده:   (2068 مشاهده)
سابقه و هدف: مارکرهای التهابی A-FABP و HsCRP نقش مهمی در پیشرفت بیماری قلبی و عروقی دارند. اثر ضد التهابی و ضد تجمع پلاکتی اسیدهای چرب امگا 3 شناخته شده است. این مطالعه با هدف تاثیر مکملهای امگا3 و توام امگا3 و ویتامین E بر سطوح سرمی این مارکرهای التهابی طراحی شد.
مواد و روشها: این کارآزمایی بالینی دوسوکور و موازی بر روی 62 بیمار مرد مبتلا به اختلال عروق کرونر قلب در مرکز قلب تهران اجرا شد. نمونهها به سه گروه دریافتکننده اسید چرب امگا 3، توام امگا 3 و ویتامین E و دارونما (پارافین خوراکی) به مدت 8 هفته اختصاص یافتند. سطوح سرمی A-FABP و HsCRP و نسبت آدیپونکتین به A-FABP در ابتدا و انتهای هفته هشتم اندازهگیری شد. دریافتهای تغذیهای با نرمافزار Nutritionist IV و دادههای مطالعه با نرمافزارSPSS18  آنالیز شدند.
یافتهها: در انتهای کارآزمایی، سطح سرمی FABP4 در گروه توام  و گروه امگا3 کاهش معنیداری داشت به ترتیب (04 /0P= و02 /0P=) و مقدار آن بین سه گروه مطالعه مشابه بود(34/0P=). همچنین نسبت آدیپونکتین به FABP4 (009/0P=) و سطح سرمی HsCRP (002/0P=) بین سه گروه  متفاوت بود.
استنتاج: به نظر می رسد مصرف توام اسید چرب امگا 3 و ویتامین E بدون تاثیر بر سطح FABP4 موجب کاهش سطح HsCRP و افزایش نسبت آدیپونکتین به FABP4 و در نتیجه کاهش پارامتر های التهابی و بهبود عوارض ناشی از بیماری عروق کرونری قلب میشود.

شماره ثبت کارآزمایی بالینی : 1N2013080514273IRCT

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: تغذيه