دوره 29، شماره 176 - ( شهریور 1398 )                   جلد 29 شماره 176 صفحات 201-195 | برگشت به فهرست نسخه ها

Aghaei Zarch S M, Vahidi Mehrjardi M Y, Babakhanzadeh E, Nazari M, Talebi M, Zeniali F et al . MiR-181b Expression Levels as Molecular Biomarker for Type 2 Diabetes . J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 29 (176) :195-201
آقایی زارچ سید محسن، وحیدی مهرجردی محمد یحیی، باباخانزاده عماد، نظری مجید، طالبی اندواری مهرداد، زینلی فهیمه و همکاران.. بیان miR-181b به عنوان یک بیومارکر مولکولی در دیابت نوع دو . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (176) :195-201

سابقه و هدف: شیوع دیابت نوع دو به عنوان یک اختلال متابولیک پیشرونده در سراسر جهان به سرعت زیادی در حال افزایش است. تشخیص این بیماری در مراحل اولیه (پیش دیابتی) نقش مهمی را درکاهش مرگ و میرهای مرتبط با این بیماری دارد. مطالعات نشان دادهاند که میکرو RNA ها نقش مهمی در پاتوژنز دیابت نوع دو بازی میکنند. به دلیل پایداری این مولکولهای تنظیمی در مایعات بدن و در دسترس بودن تکنولوژی حساس برای اندازهگیری آنها، میتوان از آنها به عنوان بیومارکراپی ژنتیکی در تشخیص زودرس دیابت نوع دو استفاده نمود. در این مطالعه برای اولین بار به بررسی بیان b181miR- در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو در جمعیت یزد پرداخته شد.
مواد و روشها: در این مطالعه برای سنجش میزان بیان b181miR- در 30 فرد مبتلا به دیابت نوع دو، 30 فرد پیش دیابتی و 30 فرد سالم از روش Real-time PCR استفاده گردید.
یافتهها: در این مطالعه تفاوت معنیداری در میزان بیان b181miR- در بین گروههای مورد مطالعه مشاهده شد.
استنتاج: بیانکاهش یافته b181miR- در افراد مبتلا به دیابت نوع دو و پیش دیابتی نسبت بهگروهکنترل سالم نشاندهنده این است که b181miR- پتانسیل استفاده به عنوان بیومارکر در دیابت نوع دو را دارا است.

واژه‌های کلیدی: دیابت نوع دو، b181miR-، بیومارکر
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: ژنتیک