دوره 30، شماره 183 - ( فروردین 1399 )                   جلد 30 شماره 183 صفحات 91-84 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alikhani A, Rezaeinia S. Prevalence of Nasal Colonization of CA-MRSA in Healthy Individuals and Its Antimicrobial Susceptibility Pattern. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (183) :84-91
علیخانی احمد، رضائی‌نیا سمیرا. شیوع کلونیزاسیون بینی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین در جامعه وتعیین حساسیت آنتی بیوتیکی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (183) :84-91

سابقه و هدف: استافیلوکوکوس اورئوس به عنوان یک پاتوژن انسانی طیف وسیعی از عفونت‌های مختلف را می‌تواند ایجاد کند و درمان آن به دلیل افزایش میزان مقاومت به داروها به چالش تبدیل شده است. این مطالعه با هدف تعیین شیوع حاملین بینی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین در جامعه و حساسیت پادزیستی انجام گرفت.
مواد و روشها: دراین مطالعه توصیفی- مقطعی که در سال ۱۳۹۷ انجام شد، 974 داوطلب شهرستان قایمشهر شرکت نمودند. سواب قدامی بینی از داوطلبین گرفته شد و پس از جداسازی و تشخیص استاف طلایی، به منظور تعیین حساسیت ایزوله‌های جدا شده به آنتیبیوتیک‌های مختلف، تست آنتی‌بیوگرام به روش دیسک دیفیوژن اصلاح شده بر روی محیط مولر هینتون آگارانجام شد. سپس داده ها با استفاده از 24 SPSS آنالیز شدند.
یافتهها: 28 مورد (9/2 درصد)کشت مثبت داشتند و به عنوان عفونت استافیلوکوک اورئوس شناسایی شدند که 5 مورد مقاوم به متی‌سلین، استاف اورئوس مقاوم به متی سیلین کسب شده از جامعه (CA-MRSA) بودند. بیشترین مقاومت‌های باکتریایی مشاهده شده مربوط به سفتریاکسون، اریترومایسین و پنی‌سیلین هر کدام 28 مورد (0/100 درصد) و بعد از آن تتراسیکلین 23مورد (1/82 درصد)، سفالوتین 22 مورد (6/78 درصد) و کلیندامایسین 21 مورد (0/75 درصد) بود.
استنتاج: یافته‌ها نشان داد که میزان CA-MRSA در جمعیت مورد مطالعه مشابه مطالعات قبلی و در حال افزایش است. نتایج به دست آمده در این مطالعه نشان می‌دهد که در درمان عفونتهای ناشی از استاف اوریوس مقاوم به متیسیلین کسب شده از جامعه با استفاده از کلیندامایسین که فرم خوراکی آن در دسترس است در مخاطره میباشد.

نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: عفوني