دوره 29، شماره 179 - ( آذر 1398 )                   جلد 29 شماره 179 صفحات 168-163 | برگشت به فهرست نسخه ها

Talebi Tamajani Z, Gorji M, Dadras O, Martin J, SeyedAlinaghi S. Prevalence of Different Types of Cancer in HIV+ Patients. J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 29 (179) :163-168
طالبی تماجانی زینب، گرجی مریم، دادرس امید، مارتین ژنو، سیدعلی نقی احمد. بررسی شیوع انواع سرطان در افراد مبتلا به HIV . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (179) :163-168

سابقه و هدف: با پیدایش درمان ضد رتروویروسی در سالهای اخیر، از میزان سرطانهای وابسته به ایدز کاسته شده و به سرطانهای غیر وابسته به ایدز افزوده شده است. با توجه به اینکه میزان شیوع سرطان در بیماران HIV مثبت ایرانی تاکنون نامشخص بوده است، مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع سرطان در بیماران HIV مثبت ایرانی صورت گرفت.
مواد و روشها: پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی میباشد که با بررسی 1243 پرونده فعال بیماران HIV مثبت بین سالهای 2004 تا 2017 در بیمارستان امام خمینی(ره) تهران صورت گرفت و شیوع سرطان در این بیماران بررسی شد.
یافتهها: در 39 پرونده (1/3 درصد)، گزارش ابتلا به سرطان درج شده بود که از این تعداد 16 نفر (41 درصد) مرد و 23 نفر (59 درصد) زن بودند. از 39 بیمار مبتلا به سرطان، 25 نفر (2 درصد) به سرطان در اثر ایدز و 14 نفر (1/1 درصد) به سرطان غیر وابسته به ایدز مبتلا بودند. فراوانی سرطان سرویکس در مبتلایان به HIV 14 نفر (1/1 درصد)، لنفوم غیر هوچکین 7 نفر (6/0 درصد) و سارکوم کاپوسی 4 نفر (3/0 درصد) بود.
استنتاج: شیوع سرطانهای وابسته به ایدز از جمله سرطان سرویکس بالاتر از سرطانهای غیر وابسته به ایدز بود. استفاده به هنگام روشهای غربالگری و درمان ضد ویروسی گام مهمی جهت تشخیص زودرس و درمان این سرطان ها در افراد مبتلا به ایدز میباشد. همچنین، انتظار می رود که در ایران نیز، همانند کشورهای پیشرفته میزان سرطان های غیر وابسته به ایدز در طول سالهای آتی افزایش یابد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: عفوني