دوره 29، شماره 178 - ( آبان 1398 )                   جلد 29 شماره 178 صفحات 33-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghasemzadeh F, Rahmani Z, Abediankenari S, Sarparast L. Serum HLA-G levels in Pregnant Women with Preeclampsia in Third Trimester . J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 29 (178) :24-33
قاسم زاده فاطمه، رحمانی زهرا، عابدیان کناری سعید، سرپرست لیلا. مقایسه سطح سرمی HLA-G در خانم های باردار مبتلا به پره اکلامپسی در 3 ماهه سوم بارداری . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (178) :24-33

سابقه و هدف: پره اکلامپسی بیماری چند ارگانی است که عامل مهم مرگ مادر و جنین  است. از بین رفتن تحمل سیستم ایمنی مادر نسبت به آنتی ژن های جنینی و جفتی، جهت بروز بیماری ذکر شده است. یکی از فاکتورهای ایمنی HLA-G است. مطالعه حاضر به ارتباط سطوح HLA-G با بروز و شدت پرهاکلامپسی در افراد باردار در 3 ماهه سوم بارداری (تریمستر سوم) می پردازد.
مواد و روشها: این مطالعه مورد شاهدی در زنان باردار مراجعهکننده به بیمارستان امام خمینی و کلینیک فوق تخصصی باغبان شهر ساری در سال های 95-94 انجام شد. 71 باردار (تریمستر سوم) پس از کسب معیارهای ورود، به دو گروه زنان مبتلا به پرهاکلامپسی(34 نفر) و گروه شاهد (سالم از نظر پرهاکلامپسی) 37 نفر، تقسیم شدند. در هر دو گروه اطلاعات دموگرافیک و فشارخون، آزمایشات دوران بارداری و پرهاکلامپسی ثبت شد. سپسcc 5 خون از هر بیمار جمعآوری و HLA-G اندازهگیری شد.
یافتهها: میانگین سطح سرمی HLA-G در گروه مبتلا(  ng/L18/0 ± 58/0) به شکل معنیداری از افراد سالم (ng/L45/0 ± 78/0) کمتر بود (02/0P=). همچنین میانگین HLA-G در افراد مبتلا به پرهاکلامپسی خفیف به شکل معنیداری از افراد مبتلا به نوع شدید، بیشتر بود (04/0 P=).
استنتاج: با توجه به نتایج مطالعه ما و مطالعات مشابه، به نظر می رسد یکی از عوامل موثر در ایجاد و پیشرفت پرهاکلامپسی، کاهش تولید HLA-G در بارداری است که این موضوع می تواند ناشی از اختلال در بیان ژن باشد. بنابراین بررسی HLA-G در جهت پیشگیری از پره اکلامپسی قابل توجه است.
واژه‌های کلیدی: بارداری، پره اکلامپسی، HLA-G
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: زنان و زایمان و نازایی