چکیده: (3782 مشاهده)
سابقه و هدف: بهرهگیری از هوش اخلاقی در بهبود روابط بین فردی به ویژه در حیطههای پزشکی و پرستاری از اهمیت بالایی برخوردار است. این پژوهش با هدف تعیین رابطه هوش اخلاقی با رفتار حرفهای در پرستاران شاغل در بیمارستانهای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام گرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- همبستگی 260 پرستار شاغل در بیمارستانهای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ساری در سال 1397 به روش نمونهگیری تصادفی طبقهای انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری دادهها شامل پرسشنامه مشخصات جمعیتشناختی، پرسشنامههای رفتار حرفهای Goze و هوش اخلاقی Lennick & Kiel بود. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 18 استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد میانگین و انحراف معیار نمرات رفتار حرفهای و هوش اخلاقی به ترتیب (66/13±33/113) و (86/20±56/151) بود. ضریب همبستگی اسپیرمن بین هوش اخلاقی با رفتار حرفهای (001/0=P، 523/0=r) همبستگی مثبت و معنیداری نشان داد.
استنتاج: یافتههای پژوهش نشان داد هوش اخلاقی با رفتار حرفهای پرستاران ارتباط دارد، به طوری که با افزایش هوش اخلاقی، رفتار حرفهای نیز افزایش مییابد. لذا به نظر میرسد میتوان رفتار حرفهای پرسنل پرستاری را با توجه به هوش اخلاقی آنها پیشبینی نمود. افزایش دانش پرستاران در رابطه با هوش اخلاقی، منجر به افزایش رعایت جنبههای اخلاقی در مراقبت از بیمار و ارتقای رفتار حرفهای و درنتیجه موجب بهبود کیفیت خدمات مراقبتی و رضایت بیماران در مراکز درمانی خواهد شد.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
آموزش پرستاری