دوره 30، شماره 186 - ( تیر 1399 )                   جلد 30 شماره 186 صفحات 175-170 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rahmani R, Rahmani bilandi R. Primary Amenorrhea with Nonspecific Pelvic Mass: A Rare Case Report. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (186) :170-175
رحمانی رسول، رحمانی بیلندی رقیه. درمان آمنوره اولیه همراه با توده لگنی نامشخص گزارش مورد نادر. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (186) :170-175

اختلالات قاعدگی یک اختلال شایع دوران بلوغ است، ولی هنگامی که با آمنوره اولیه ظاهر می‌شود نگرانی‌های زیادی برای بیمار و خانواده وی به همراه دارد. در این مورد به گزارش آمنوره اولیه در دختر خانمی 17 ساله با صفات ثانویه جنسی همراه با یک توده مشکوک در فضای لگنی پرداخته می‌شود. بیمار دختر خانمی 17 ساله، مجرد با صفات ثانویه جنسی طبیعی بود که با شکایت از آمنوره و درد مزمن لگن مراجعه نموده بود. در آزمایشات درخواستی سطح هورمون‌ها طبیعی و درسونوگرافی کانون هیپواکو- هتروژن به ابعاد89 در 50 میلی متر در آدنکس راست مشاهده شد و در سی‌تی اسکن و MRI نیز این توده تایید شد. با توجه به ماهیت مشکوک توده و درد مزمن، بیمارکاندید لاپاراتومی شد، اما به علت عدم رضایت به جراحی، بیمار تحت درمان دوره‌ای با قرص خوراکی حاوی ترکیب استروژن و پروژسترون به مدت 21 روز قرارگرفت و پس از قطع دارو اولین خونریزی قاعدگی به مدت 9 روز رخ داد. سپس سونوگرافی مجدد از وی انجام شد. در این سونوگرافی رحم و تخمدان فاقد توده یا ضایعه گزارش گردید. بنابراین در مواردی که بیمار دچار آمنوره اولیه است، علی رغم وجود توده لگنی، در صورت طبیعی بودن آزمایشات و معاینه فیزیکی نرمال یک دوره درمان کوتاه مدت(21 روزه) با قرص کنتراسپتیو توصیه می‌شود.
واژه‌های کلیدی: آمنوره، توده لگنی، درد مزمن لگنی
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: مامائی