Pahnabi A, Ramzani S, Fallah Mohammadi G. A Comparative Study on the Rate of Musculoskeletal Disorders among Female Staff in Radiology Departments of
Two Hospitals, Sari, Iran. J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 29 (180) :113-118
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-13792-fa.html
پهنابی علی، رمضانی سلاله، فلاح محمدی غلامرضا. بررسی مقایسه ای میزان اختلالات اسکلتی عضلانی در زنان شاغل
در بخش رادیولوژِی دو بیمارستان شهر ساری در سال1397. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (180) :113-118
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-13792-fa.html
چکیده: (3086 مشاهده)
سابقه و هدف: اﺧﺘﻼﻻت اﺳﻜﻠﺘﻲ- ﻋﻀﻼﻧﻲ (MSDs) مرتبط با کار ﻳﻜﻲ از ﻋﻮاﻣﻞﺷﺎﻳﻊ آﺳﻴﺐﻫﺎ و ﻧﺎﺗﻮاﻧﻲﺷﻐﻠﻲ در ﻛﺸﻮرﻫﺎیﺻﻨﻌﺘﻲ و رو به توسعه است. در این پژوهش میزان این اختلالات در کارکنان خانم شاغل در بخش رادیولوژِی دو بیمارستان شهر ساری در سال 1397 بررسی و مقایسه شد.
مواد و روشها: جمعیت آماری این مطالعه مقطعی با رویکرد توصیفی تحلیلی شامل 45 نفر پرسنل زن شاغل در بخش رادیولوژِی بیمارستان امام خمینی (ره) و بوعلی سینای شهر ساری بودند که به صورت سرشماری در نظر گرفته شدند و سپس با توجه به معیار ورود و حذف از مطالعه،20 نفر از نمونهها بررسی شدند. ابزار سنجش و جمعآوری دادههای مرتبط با MSDs پرسشنامه استاندارد نوردیک بود. تجزیه و تحلیل دادهها با نرمافزار SPSS16 در سطح معنیداری 05/0 انجام شد.
یافتهها: میانگین سنی شرکتکنندگان 7/37سال بود. یافتهها نشان داد که در یک سال گذشته، شیوع MSDs در نواحی شانه (65 درصد)، مچ و دست (7/64 درصد) و آرنج (55 درصد) بیشتر از دیگر نواحی بدن بود. ارتباط معنیداری بین شدت (نمره) این اختلالات با متغیرهای سن، قد، وزن وشاخص توده بدنی پیدا نشد.
استنتاج: شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی در پرتونگاران رو به افزایش است. از آنجاییکه عـدم آموزش کافی در زمینـه ارگونـومی و شرایط کاری نامناسب اثر قابل ملاحظهای در افزایش آسیبهای شغلی دارد؛ لذا استفاده از تجهیـزات ایمنـی میتواند سبب کاهش این آسیبها شود، در این راستا بهبود شرایط کاری و استفاده از سیستمهای الکترونیکی به جای مکانیکی برای درب محافظ اتاق اشعه پیشنهاد میشود.
نوع مطالعه:
گزارش کوتاه |
موضوع مقاله:
بهداشت حرفه ای