Kalantary S, Golbabaei F, Latifi M, Shokrgozar M A, Yaseri M. Assessment of Electrospinning Antioxidant Nanofibers in
Skin Exposure to Oxidative Stress. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (186) :68-79
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-13844-fa.html
کلانتری صبا، گلبابایی فریده، لطیفی مسعود، شکرگزار محمدعلی، یاسری مهدی. ارزیابی نانوالیاف الکتروریسی شده آنتی اکسیدانی در مواجهه پوستی با استرس اکسیداتیو. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (186) :68-79
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-13844-fa.html
چکیده: (2945 مشاهده)
سابقه و هدف: برخی از مواجهههای پوستی شغلی منجر به ایجاد رادیکالهای آزاد اکسیژن میشود که با افزایش ریسک آسیب های پوستی همراه است. بنابراین، امکان حفاظت از پوست در برابر استرس اکسیداتیو ایجاد شده امری ضروری است. اخیرا برخی مطالعات انجام شده امکان استفاده از جایگزینهایی نوین همچون نانوالیاف برای حفاظت از پوست را معرفی کردهاند. این مطالعه با هدف امکان استفاده از نانوالیاف ژلاتین/پلی کاپرولاکتون/ ویتامین E به عنوان یک لایه حفاظتی آنتیکسیدانی به منظور حفاظت از پوست در مواجهههای شغلی انجام شد.
مواد و روشها: ویتامین E از طریق روش الکتروریسی در نانوالیاف ژلاتین/ پلی کاپرولاکتون بارگذاری شد. قطر الیاف و مشخصه های شیمیایی آن با استفاده از آنالیز عکسهای SEM و FTIR تعیین گردید. چسبندگی و تکثیر سلولهای فیبروبلاست بر روی نانوالیاف توسط آزمون MTT بررسی شد. در نهایت کاربردپذیری نانوالیاف در مواجهه با استرس اکسیداتیو توسط مدل آنتی اکسیدانی ترت بوتیل هیدروپراکسید مورد سنجش قرار گرفت.
یافتهها: قطر نانوالیاف با افزایش مقدار ویتامین E کاهش یافت. کشت سلولهای فیبروبلاست بر روی نانوالیاف نشان داد که افزودن ویتامین E به نانوالیاف باعث اتصال و تکثیر بیشتر سلولها میشود. نانوالیاف حاوی ماده آنتیاکسیدانی در مواجهه با رادیکالهای آزاد بهطور معناداری (001/0P<) بقاء و تکثیر سلولهای پوست را حفظ کردند.
استنتاج: یافتههای مطالعه حاضر نشان داد که نانوالیاف ژلاتین/ پلی کاپرولاکتون/ ویتامین E میتوانند کاندیدای مناسبی برای حفاظت از سلامت کارگران به عنوان یک رویکرد جدید حفاظتی در مواجهه پوستی در برابر استرس اکسیداتیو باشند.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
بهداشت حرفه ای