دوره 22، شماره 91 - ( مرداد 1391 )                   جلد 22 شماره 91 صفحات 48-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asgari S, Ansari Samani R, Deris F, Shahinfard N, Salimi M, Mortazaei S, et al . Antioxidant Activity and the Lowering Effect of Hydroalcoholic Extract of Allium hirtifolium Boisson Some Haemostatic Factors in Hypercholesterolemic Rabbits. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 22 (91) :40-48
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-1396-fa.html
عسگری صدیقه، انصاری سامانی رویا، دریس فاطمه، شاهین فرد نجمه، سلیمی مریم، مرتضایی سیف اله، و همکاران.. ارزیابی اثر آنتی اکسیدانی و کاهندگی برخی فاکتورهای انعقادی عصاره هیدروالکلی موسیر در خرگوش های هایپرکلسترولمیک. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (91) :40-48

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-1396-fa.html


چکیده:   (11470 مشاهده)
سابقه و هدف: بالا بودن سطح سرمی و فعالیت فاکتورهای انعقادی از ریسک فاکتورهای مهم در بروز بیماری‌های قلبی- عروقی به شمار می‌رود. برخی از گزارشات حاکی از اثر حفاظتی موسیر برسیستم قلب وعروق می‌باشند. لذا در این مطالعه ضمن اندازه‌گیری ظرفیت آنتی‌اکسیدانی موسیر، اثر آن بر میزان فیبرینوژن و فاکتور VII در خرگوش‌های مصرف‌کننده کلسترول بالا مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش‌ها: در یک مطالعه مداخله‌ای تعداد 24 سر خرگوش نر به طور تصادفی به سه گروه آزمایشی هشت تایی تقسیم شدند. طی یک دوره 60 روزه، گروه اول غذای معمولی، گروه دوم غذای پر کلسترول (1 درصد)، گروه سوم غذای پر کلسترول به همراه موسیر (g/kg BW 1) دریافت نمودند. میزان فاکتور VII و فیبرینوژن سرم در زمان قبل از شروع آزمایش و بعد از پایان ماه دوم تعیین و در گروه‌های مختلف با یکدیگر مقایسه شدند. ظرفیت آنتی‌اکسیدانی موسیر نیز با روش مدل بتاکاروتن لینولئات اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: پس از دو ماه مصرف رژیم‌های خاص، میزان فیبرینوژن و فاکتور VII در گروه پرکلسترول به ترتیب mg/dl 7/26 ± 22/329 و1/17 ± 7/277 بودکه نسبت به رژیم پایه (به ترتیب mg/dl 7/13 ± 25/287 و 2/18 ± 0/230) افزایش معنی‌داری پیدا کرده بودند (05/0 p<). این دو فاکتور در گروه پرکلسترول با موسیر به ترتیب mg/dl 9/23 ± 00/180 و 3/53 ± 0/237 بود که نسبت به رژیم پرکلسترول کاهش معنی‌داری داشتند (05/0 p<). در این مطالعه ظرفیت آنتی‌اکسیدانی عصاره موسیر با غلظت g/L 2/0 معادل 3/3 ± 1/52 درصد حاصل گردید. همچنین میزان ظرفیت آنتی‌اکسیدانی پلاسما در گروه موسیر+ پرکلسترول µM 51/249 ± 907/943 به مراتب بیشتر از گروه پایه (معمولی) µM 73/130 ± 675/629 به دست آمد. استنتاج: موسیر در خرگوش‌های هیپرکلسترولمیک باعث کاهش فاکتور VII و فیبرینوژن می‌شود و احتمالاً با کاهش عوامل انعقادی می‌تواند اثرات مفیدی در کاهش ریسک فاکتورهای بیماری‌های قلبی- عروقی داشته باشد. در ضمن این اثرات باید در بیمارانی که کم یا زیاد شدن ظرفیت انعقادی آن‌ها حائز اهمیت است، مد نظر قرار گیرد.
متن کامل [PDF 236 kb]   (3027 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb