دوره 29، شماره 182 - ( اسفند 1398 )                   جلد 29 شماره 182 صفحات 90-82 | برگشت به فهرست نسخه ها

Akhavan M, Foroughifar N, Pasdar H, Bekhradnia A. Green Chemical Synthesis and Biological Evaluation of Novel N-substituted Rhodanine Derivatives as Potential Antifungal Agents. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 29 (182) :82-90
اخوان ملیحه، فروغی فر ناصر، پاسدار هدی، بخردنیا احمدرضا. سنتز سبز مشتقات جدید رودانین N-استخلاف شده و با پتانسیل اثر ضدقارچ. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (182) :82-90

سابقه و هدف: در شیمی دارویی ترکیبات دارای هتروسیکل رودانین بهعنوان یک اسکلت ساختاری/عملکردی چندکاره، اثرات فارماکولوژیک گستره و قابل توجی مانند فعالیتهای آنتیمیکروبیال، ضد ویروس، ضد تشنج و... نشان دادهاند. در مطالعات پیشین مشاهده شد که طبیعت و سایز استخلافها روی محلهای اتم نیتروژن ناحیه 3 و کربن ناحیه 5 رودانین در فعالیت بیولوژیک و آنتیمیکروبیال این هسته اهمیت بسزایی دارد. در این مطالعه، مشتقات N-استخلاف دار جدیدی از هتروسیکل رودانین با استخلاف arylidene در محل 5 این حلقه تحت واکنش تراکمی ناوناگل در شرایط سبز و بدون استفاده از حلالهای آلی سنتز شد و سپس اثرات ضد قارچ آنها مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها: 1 میلی مول آلدهید آروماتیک و 1میلیمول از رودانین در 1 میلی لیتر مایع یونی کولین کلراید/اوره برای یک ساعت در دمای 100 درجه سانتیگراد حرارت داده و استیر شد. پیشرفت واکنش با کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) با سیستم حلال هگزان- اتیل استات با نسبت 2 به 1 بررسی شد. محصول خام این واکنشها با صاف کردن و فیلتراسیون از محیط واکنش جدا شد.
یافتهها: ساختار ترکیبات نهایی در این مطالعه با روشهای 1HNMR و 13CNMR، IR و اسپکتروسکوپی جرمی مورد تائید قرار گرفت.
استنتاج: در این مطالعه یک روش سنتز بدون حلال و سبز برای ساخت مشتقات جدیدی از هسته رودانین با پتانسیل اثرضد قارچ ارائه شده است.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: شیمی دارویی