دوره 30، شماره 186 - ( تیر 1399 )                   جلد 30 شماره 186 صفحات 155-148 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mobayen M, Pour-Abbas S E, Naghipour M, Akhoundi M, Ashoobi M T. Evaluating the Knowledge and Attitudes of the Members of the Medical Community Mobilization on First Aid for Burn Injuries in Guilan, Iran. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (186) :148-155
مبین محمدرضا، پورعباس سید ابراهیم، نقی پور محمدرضا، آخوندی مهدی، آشوبی محمدتقی. میزان آگاهی و نگرش اعضای بسیج جامعه پزشکی در ارتباط با اقدامات اولیه در صدمات سوختگی در استان گیلان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (186) :148-155

سابقه و هدف: سوختگی یکی از مخرب ترین صدمات بوده و به عنوان بحران سلامتی در سطح جهان مطرح است. کمک های اولیه سریع و موثر پس از سوختگی به طور قابل توجهی بر روی پیامد سوختگی تاثیر گذاشته و بهبود نتایج را به دنبال دارد. هدف از این مطالعه بررسی میزان آگاهی و نگرش در ارتباط با آسیبهای سوختگی است.
مواد و روشها: این مطالعه مقطعی در شهرستان رشت در سال 1394 بر روی اعضای بسیج جامعه پزشکی انجام شد. اعضای بسیج جامعه پزشکی 1173 نفر بودند و 562 نفر به صورت تصادفی وارد مطالعه شدند. جهت بررسی آگاهی و نگرش کارکنان از پرسشنامه پژوهشگر ساخته استفاده شد. سپس داده‌ها با آزمون‌های آماری و SPSS18 آنالیز شد.
یافتهها: در این مطالعه 562 نفر شرکت داشتند. میانگین سنی افراد 06/8 ± 21/38 سال بود. 73 نفر(13 درصد) از افراد مورد مطالعه اظهار داشتند که در طول یک سال گذشته آموزش‌های اقدامات اولیه در سوختگی را دریافت کرده‌اند. میزان پاسخگویی صحیح افراد مورد مطالعه درباره سوالات سوختگی شیمیایی، الکتریکی و حرارتی به ترتیب 3 ، 1/10 و 47 درصد بود. در بخش نگرش، 241 نفر (9/42 درصد) از شرکت کنندکان در مطالعه دارای نگرش متوسط و 254 نفر (2/45 درصد) نیز دارای نگرش خوب بودند.
استنتاج: در مطالعه حاضر میزان پاسخگویی به تمام سوالات و نیز دریافت آموزش در مقایسه با سایر مطالعات پایین است. باتوجه به اینکه نگرش کارکنان بسیج خدمات بهداشتی درمانی نسبت به دریافت آموزشهای مرتبط خوب بود، به نظر میرسد برگزاری دورههای آموزشی صدمات سوختگی با استانداردهای مناسب از نظر کمیت و کیفیت ضروری است.
واژه‌های کلیدی: سوختگی، آگاهی، نگرش، کمک‌های اولیه
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: روانشناسی