دوره 22، شماره 94 - ( آبان 1391 )                   جلد 22 شماره 94 صفحات 42-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abbaskhanian A, Rezai M S, Ghafarri J, Abbaskhani Davanloo A. Study of Demographic and Etiologic First Attack of Febrile Seizure in Children. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 22 (94) :36-42
عباسخانیان علی، رضایی محمد صادق، غفاری جواد، عباسخانی دوانلو امیرحسین. بررسی اپیدمیولوژی و الگوی بالینی اولین حمله تشنج ناشی از تب در کودکان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (94) :36-42

سابقه و هدف: تب و تشنج شایع‌ترین نوع تشنج و مشکلات نورولوژی دوران کودکی در اطفال است که در 4-3 درصد کودکان زیر 6 سال رخ می‌دهد. مطالعه حاضر به منظور بررسی مشخصات دموگرافیک و اتیولوژیک اولین حمله تشنج ناشی از تب در کودکان بستری شده در بیمارستان بوعلی سینا ساری انجام شد. مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر به صورت توصیفی- مقطعی، از فروردین 89 لغایت مهر 90 برروی کودکانی که با تشخیص اولین نوبت تب وتشنج بستری شدند صورت گرفت و اطلاعات دموگرافیک و بالینی بیماران با نرم‌افزار SPSS 16 و با استفاده از تست کای دو و سطح معنی‌دار 05/0 < p آنالیز شد. یافته‌ها: از میان 250 کودک مورد مطالعه 134 نفر مذکر و 126نفر مؤنث بودند و اوج شیوع تب و تشنج بین سنین 1 تا 2 سال بود که شایع‌ترین علت تب، عفونت‌های سیستم تنفسی فوقانی بود (58 درصد)، گاسترآنتریت و تب با علل نامشخص در رده‌های بعدی قرار داشتند. در 3/91 درصد موارد تشنج در فاصله 24 ساعت اول بعد از شروع تب بوده که شایع‌ترین فرم تشنج، به صورت تونیک کلونیک ژنرالیزه و تب وتشنج ساده بود. رابطه معنی‌داری بین سن، جنس و نوع تب و تشنج وجود نداشت. همچنین در بررسی‌های آزمایشگاهی رابطه معنی داری بین سطح سرمی پتاسیم، کلسیم و قند با تب و تشنج وجود نداشت در حالی‌که 142 بیمار (8/56 درصد) مبتلا به آنمی بودند. فصل زمستان از نظر شیوع فصلی با 4/68 درصد مورد شایع‌ترین فصل بود. استنتاج: سابقه فامیلی مثبت و زمینه ژنتیک یکی از عوامل مساعد کننده مهم در بروز تب و تشنج در سنین 2-1سال می‌باشد. استفاده از داروهای تب بر در جلوگیری از بروز تشنج تأثیر معنی‌داری نداشت. همچنین نتایج بررسی حاضر نشان داد که انجام تست‌های آزمایشگاهی روتین و سایر درخواست‌های غیرضروری که در ارزیابی بیماران دچار تب و تشنج بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد باید با توجه به یافته‌های بالینی خاص هر بیمار در خواست شود.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |