دوره 30، شماره 185 - ( خرداد 1399 )                   جلد 30 شماره 185 صفحات 32-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

Modoodi Yaghooti M, Noori Goodarzi N, Hamedi J, Azarsa M, Afradi M, Mashhadi R et al . Phenotypic Changes of Oxacillin Resistance in Methicillin-resistant Staphylococcus aureus Strains by Successive Passaging. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (185) :23-32
مودودی یاقوتی محمد، نوری گودرزی نرجس، حامدی جواد، آذرسا محمد، افرادی محمدرضا، مشهدی راحیل و همکاران.. ارزیابی تغییرات فنوتیپی مقاومت به اگزاسیلین در استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین در کشت های متوالی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (185) :23-32

چکیده:   (2024 مشاهده)
سابقه و هدف: مصرف چرخشی آنتیبیوتیکها در بیمارستان میتواند موجب کاهش مقاومت آنتیبیوتیکی به استافیلوکوکوس اورئوس شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی تغییرات مقاومت به اگزاسیلین در سویه استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین (MRSA) حامل کاست کروموزومی SCCmec III در آزمایشهای تکاملی متوالی در محیط کشت عاری از آنتیبیوتیک بود.
مواد و روشها: در یک مطالعه مقطعی از شهریورماه تا آذرماه سال 1397 تعداد 10 جدایه  MRSA از نمونه های بالینی بیماران بخشهای یک بیمارستان دانشگاهی به کمک روشهای رایج میکروبشناسی شناسایی شدند. سپس تایپینگ SCCmec به روش Multiplex PCR بر روی آنها انجام شد. یک سویه به عنوان سویه نیا وارد آزمایشهای تکاملی شد و تا حدود 900 نسل کشت داده شد. پس از تعیین حداقل غلظت مهاری (MIC) اگزاسیلین ویژگیهای رشد مانند زمان تکثیر (Generation time) و کشتهای رقابتی سه سویه انتخابی با سویه نیا، مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافتهها: از 10 جدایه  بالینی MRSA ،6 سویه با ویژگی SCCmec تایپ III و 4 سویه با ویژگی SCCmec تایپ IV مشخص گردید. سویه نیا نسبت به اگزاسیلین مقاوم و سویههای تکامل یافته حساس بودند. نتایج زمان تکثیر در سه سویه تکامل یافته با 8-6 دقیقه کاهش همراه بود. جمعیت سویههای تکامل یافته از 1 درصد، در انتها به 20 تا 48 درصد از جمعیت کل افزایش یافت.
استنتاج: سویههای تکامل یافته نسبت به سویه نیا صلاحیت رشد بالاتری در محیط عاری از آنتیبیوتیک پیدا کردند. نتایج این مطالعه نشاندهنده تاثیر مثبت راهبرد مصرف چرخشی آنتیبیوتیک بر کاهش سویههای MRSA است.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ميکروبيولوژي