دوره 30، شماره 187 - ( مرداد 1399 )                   جلد 30 شماره 187 صفحات 153-149 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadzadeh I, Mohammadpour Mir A, Habibzadeh Bijani A, Mohammadi M. Immunoglobulin IgG, IgM, IgA, and IgE Levels in Children with Chronic Sinusitis. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (187) :149-153
محمدزاده ایرج، محمدپور میر علی، ولئی سارا، حبیب زاده بیژنی علی، محمدی محسن. بررسی سطح ایمونوگلوبولین های IgG،IgM ، IgA و IgE در کودکان مبتلا به سینوزیت مزمن. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (187) :149-153

سابقه و هدف: سینوزیت در کودکان یک بیماری شایع بوده که منجر به مشکلات حاد و مزمن و گاهی عوارض شدید میشود. از آنجاییکه مطالعات جامع در مورد علل زمینهای سینوزیت مزمن در کودکان در کشور ما صورت نگرفته است، این مطالعه با هدف بررسی شیوع نقص ایمنی هومورال در بیماران مبتلا به سینوزیت مزمن در بیمارستان کودکان امیرکلا بابل انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه، کلیه کودکان 3 تا 14 سالهای که بهعلت علائم تنفسی فوقانی به درمانگاههای عفونی، ایمونولوژی و آلرژی بیمارستان کودکان امیرکلا بابل مراجعه کرده بودند، وارد مطالعه شدند. کلیه بیماران از نظر سطح ایمونوگلوبولینهای سرم (IgM، IgE، IgA، IgG) مورد بررسی قرار گرفتند.
یافتهها: از 120 کودک مورد مطالعه با میانگین سنی 9/2 ± 9/6 سال، 79 مورد پسر بود. در 49 درصد از کودکان مبتلا به سینوزیت مزمن اختلال ایمنی هومورال گزارش شد. افزایش IgE در 54 بیمار گزارش شد (45 درصد) و 12 (10 درصد) مورد کاهش IgA داشتند که در 7 مورد درگیری توام افزایش IgE و کاهش IgA وجود داشت. بیشترین فصل ابتلا در پاییز بود. در 10 درصد از بیماران نقص ایمنی گزارش شد که همهی موارد از نوع کمبود IgA بود. بیشترین موارد ابتلا در گروه سنی 9-5 سال بود. بین افزایش IgE و فصل رابطه معنیداری وجود داشت (013/0P=).
استنتاج: مطالعه ما نشان میدهد اختلال ایمونوگلوبینها در کودکان مبتلا به سینوزیت نسبتاً شایع و مورد انتظار است.
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: ایمونولوژی و آلرژی کودکان